• Hakkari13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkarili genç evinin ikinci katında istiridye mantarı üretiyor
21 Şubat 2024 Çarşamba 11:33

Hakkarili genç evinin ikinci katında istiridye mantarı üretiyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde girişimci Macit Han, sosyalmedyadan gördüğü videodan etkilenerek başladığı istiridyemantarı yetiştiriciliği için evinin boş olan üst katını 'üretim tesisi'yaptı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde girişimci Macit Han, sosyal medyadan gördüğü videodan etkilenerek başladığı istiridye mantarı yetiştiriciliği için evinin boş olan üst katını "üretim tesisi" yaptı. Başlangıçta 7 torba ile deneme yapan Han, kuluçka süresi olan 30 günlük sürede beklediği verimi alınca İstanbul’da bir kursa yazıldı. 6 ay süren kursun ardından sertifikasını alan Han aldığı bilgi birikimini de üstüne ekleyerek memleketi Yüksekova’da 40 torba istiridye mantarı üretimini sağladı. 

İstiridye Mantarı üretimine internette gördüğü bir video ile merak sardığını anlatan girişimci Macit Han şöyle konuştu; ''Bu işi geliştirmeye karar verdim. Bunun için 6 aylık bir kurs almak istedim ve İstanbula gittim. Bu kursla ilgili belgemi de aldım.

Evimin bir bölümünde ufaktan deneye deneye arttırmaya başladım. Bu işi devam etmek istiyorum. Bunun için Tarım ve İlçe Müdürlüğünden destek sözü de aldık. Eğer destek sağlanırsa bize bu üretim için çadır kuracaklar ve istenildiği kadar ürün çıkartabiliriz. Şuan da mantarlarımız yeni yeni çıkmaya başladı.Hasadını yapmadık. Önümüzdeki günlerde hasat almaya başlayacağız. Ürettiğimiz mantar diğer bölgelerde farklı isimle anılıyor. Kayın mantarı, kavak mantarı ve istiridye mantarı olarak geçiyor" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 260 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim