• Hakkari10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Müdür Yılmaz'dan 23 Nisan mesaji
22 Nisan 2024 Pazartesi 21:00

Müdür Yılmaz'dan 23 Nisan mesaji

Hakkâri İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz' ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı..

Her fidanı sevgiyle büyüten fedakâr meslektaşlarım, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara'da, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir dirilişin müjdecisiydi.

İşte o diriliş ruhu; vatan, millet, bayrak sevdası ve bağımsızlık tutkusu, bir milleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı; birlik, beraberlik, barış ve Türkiye'mizin aydınlık yarınlarıydı. Türkiye Cumhuriyeti'miz, köklü tarihinden ve güçlü medeniyetinden getirdiği birikimle, modern çağın dinamiklerini doğru okuyarak; artık bölgesi ve ötesindeki gelişmelere yön veren, darbelere karşı milli iradeyi ve demokrasiyi kıyasıya savunan, dostluğu aranan, düşmanlığından çekinilen uluslararası bir aktör konumundadır. 23 Nisan 1920'de ilk meclisi açan Türkiye ile 15 Temmuz Gecesi'ne imza atan Türkiye, aynı ruhta ve aynı azimdedir. Değerli Meslektaşlarım, İnanıyorum ki dünyayı çocuklara verdiğimiz gün, her şeyin daha sevgi dolu olduğunu göreceğiz. Çocukların yürekleri, sevgiyle, coşkuyla ve umutla çarpmalı; kulakları, akranlarının neşeli sesleriyle çınlamalı ki huzurun kucağında uyuyabilsinler. Onlara, yaşayabilecekleri en iyi koşulları oluşturmak, kaygılardan uzak, sağlıklı yaşam ve kaliteli eğitim olanaklarını sunabilmek için Sayın Valimizin riyasetinde, tüm paydaşlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde, kendimizi her gün yenileyerek daha fazla çalışmalıyız. Aydınlık geleceğimizin aydınlık yüzleri, sevgili çocuklar, En iyi öğretici hayattır ve hayatla bağlarınızı asla koparmayın. Her fırsatta parklarda, bahçelerde ve imkân olan her yerde, tabiatla, arkadaşlarınızla buluşun. Resimden edebiyata ve müziğe ne olursa olsun, kendinizi mutlu edeceğiniz bir alanda çalışın. Çakmak çakmak parlayan güzel gözlerinizden öperken, Filistin ve savaşın kol gezdiği bütün ülkelerdeki çocukları da hatırlayarak tüm dünyada çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nızı kutluyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle milli iradenin kalbinin attığı yer olan destansı meclisimizin ilk başkanı, ilk cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'e, Türk Milleti'nin mukaddesat hazinesinde bulunan tüm kahramanlarımıza, ilk meclisin fazilet timsali saygıdeğer üyelerine, kanlarıyla toprağa vatan mührü vuran tüm şehitlerimize, şükran ve minnet hislerimle Cenab-ı Allah'tan rahmetler diliyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Bu haber toplam 212 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim