• Hakkari16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Okul Yolu Tehlike Saçıyor
12 Mayıs 2018 Cumartesi 11:49

Okul Yolu Tehlike Saçıyor

Hakkari’de bulunan Şehit Selahattin İlk Öğretim Okulunun tehlikelerle dolu okul yolu öğrenci velilerinin tepkilerine neden oluyor.

HABER: SERDAR SEVİ-HALKIN SESİ GAZETESİ

Şehit Selahattin ilköğretim Okulu'nda eğitim gören yüzlerce öğrenci okul giriş çıkışlarında büyük tehlike ile karşı karşıya kalıyor. Araç trafiğinin en yoğun olduğu caddelerden  biri  Pagan Caddesi öğrenciler için tehlike saçmaya devam ediyor.
Çocuklarına okula kadar eşlik eden veliler tehlikeyi fark etmeyen yetkililere seslenerek çözüm istedi. Okul giriş çıkışlarında çocukların koşuşturması yoğun trafiğin olduğu caddede olası bir kazanın yaşanma riskini artırıyor.

Sorumsuz sürücülerin hızlı ve dikkatsiz olması zaman zaman kazaların yaşanmasına da neden oluyor.

Okul giriş çıkışlarında zabıta veya trafik ekiplerinin olmasını talep eden veliler, kalıcı bir çözüm bulana kadar en azından bu önlemlerin alınması gerektiğini ifade ettiler.

Çocuklarının okula gittiği her gün büyük telaş ve panik yaşadığını ifade eden veliler, her an çocuklarımıza bir şey olacak diye çok büyük tedirginlik yaşadıklarını belirtiyor.

Okulun bulunduğu bölgede yaya veya ikaz tabelalarının bulunmaması ayrı bir hendikap olarak gören veliler yöneticilerin bir an önce önlem almalarını istedi.

Okul giriş ve çıkışlarında yüzlerce öğrencinin evine gitmek için yola fırladığını ifade eden veliler, çocuklarının her an bir kaza yaşamasından korkuyorlar. Ölümle burun buruna olan öğrenci ve veliler gerekli tedbirlerin bir an önce alınmasını talep ediyorlar.

Öğrenciler ise; okula gidip gelirken sürücülerin kendilerine yol vermediğini,ezilme tehlikesi yaşadıklarını ve karşıya geçmek için dakikalarca beklediklerini ifade ettiler. 

icerik1-069.jpgicerik2-073.jpgicerik3-029.jpg

Bu haber toplam 3252 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim