• Hakkari20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rusya, ABD uçağını engellemek için uçuş yaptı
12 Mayıs 2017 Cuma 22:21

Rusya, ABD uçağını engellemek için uçuş yaptı

Rusya, Karadeniz uçuş yapan bir ABD uçağının sınırlarına yaklaşması üzerine, "karşılama manevrası" yapıldığını açıkladı. İki uçağın birbirlerine 7 metre mesafede uçtuğu belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz’de Rusya sınırına yaklaşan bir ABD uçağının engellenmesi için uçuş yaptı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus Su-30 uçağının Karadeniz’de engellemeye yönelik uçuşunun yok yere alınmış bir risk olmadığını söyledi.

Sputnik’in haberine göre, Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 9 Mayıs’ta günü, Rus Su-30 uçağının Karadeniz’de Rusya sınırına yaklaşan ABD’ye ait P-8A Poseidon uçağını engellemek için uçuş gerçekleştirdiği duyuruldu.

‘KARŞILAMA MANEVRASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ’

Açıklamada, “Su-30’un güvenli bir mesafede yaklaşmasının ardından uçağın pilotu hedefin ABD’nin P-8A Poseidon uçağını tespit etti. Su-30, ABD’li pilotlara karşı bir ‘karşılama’ manevrası gerçekleştirdi. ABD uçağı da daha sonra Rusya sınırından uzaklaşmak üzere rotasını değiştirdi” denildi.

ABD Donanması Avrupa Sözcüsü Pamela Kunze, P-8A Poseidon uçağının rutin bir uçuş gerçekleştirdiğini söyledi. Kunze, Rusya ait Su-27 uçağının P-8A Poseidon’a yedi metre kadar yakın bir mesafeden uçtuğunu kaydetti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Rus ordusunun bu eyleminin yok yere alınmış bir risk olup olmadığı yönündeki soruya, “Hayır, böyle görülmüyor” yanıtını verdi.

 

Bu haber toplam 933 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim