• Hakkari14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yüksekovalı Hayırsever İşadamından Örnek Davranış
19 Şubat 2024 Pazartesi 18:14

Yüksekovalı Hayırsever İşadamından Örnek Davranış

Yüksekovalı hayırsever işadamı Haşim Akın, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bulunan ve kendisine ait olan toplamda 10.746 metrekarelik iki ayrı arsasını, okul yapımında kullanılmak üzere hibe etti.

  Bu arsalardan, 7.815 metrekarelik alana, Yüksekova Fen Lisesi binası; 2.931 metrekarelik alana ise temel eğitim okul binasının yapılması planlanıyor.

Vali /Belediye Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz Yüksekova Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Oktay Kızılkaya ile birlikte, Yüksekovalı hayırsever işadamı Haşim Akın’ı makamında ağırladı.

Vali Çelik, hayırsever işadamına hitaben yaptığı konuşmada: “Eğitime yaptığınız bu anlamlı hayrınızın, insanlarımıza örnek olmasını temenni ediyorum. Yüksekova ilçemizin Cumhuriyet Mahallesi'nde bağışlayacağınız arsa ile sayenizde Yüksekova'mız, güzel bir Fen Lisesi binası ile yeni bir ilk ve ortaokul binasına kavuşacak. Bu okullarımızdan da  kaliteli, nitelikli, iyi eğitim almış, araştıran, düşünen, empati becerisi gelişmiş, milli manevi değerlerimizi benimseyen, kendisine, ailesine, vatanına ve milletine faydalı bireyler yetiştirilecektir. En büyük hayır, insana yapılan hayırdır. İnsanlara yapılan en büyük hayır da, onların eğitimine, geleceğine yapılan yatırımdır. Bu anlamda, Devletle sorumluluk paylaştığınız için sizlere müteşekkiriz. Allah,hayrınızı kabul etsin," dedi.

Akabinde, Hakkari Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve hayırsever arasında, arsanın, Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesine ilişkin protokol imzalandı. Valilik Makamı’nda gerçekleştirilen imza törenine, Vali /Belediye Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, hayırsever işadamı Haşim Akın, Yüksekova Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Oktay Kızılkaya katıldı. Yeni yapılacak okullara, hayırseverin isminin verileceği belirtildi.

HAKKARİ HALKIN SESİ2-117.jpeg3-087.jpeg

 

Bu haber toplam 788 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim