• Hakkari10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Zap ürünleri Ankara'daki Kahvaltı fuarında
23 Şubat 2024 Cuma 18:40

Zap ürünleri Ankara'daki Kahvaltı fuarında

Çukurca'nın Zap Markası ürünleri Türkiye'nin dört bir yanından gelen yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerin yer aldığı Ankara'daki Kahvaltı fuarında satışa sunuldu.

Ankara Kahvaltı Festivali 2024, Altınpark Expo Center'da ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Bu yılki fuar, Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden gelen katılımcılarla zenginleşiyor. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetleri ve coğrafi işaretli ürünler, ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Hakkari'nin Çukurca ilçesi ile özdeşleşen Zap Markası ürünlerinin yanı sıra Konya ve Karaman'ın özel üretim peynirleri, Çanakkale'nin Ezine peyniri ve daha birçok yörenin coğrafi işaretli yiyecekleri bulunuyor.

Hakkari'nin daha önce hep terörle anıldığını belirten Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, Artık Hakkari'nin Çukurca'nın festivallerle anıldığını söyledi. Kaymakam Kumcu, 'Bu festivalde yer almaktan gurur duyuyoruz. Hakkari, Çukurca terörle değil de festivallerle anılıyor. Bugün İstanbul, Ankara ne kadar güvenli ise Çukurca'da o kadar güvenlidir. Zap vadisinde rafting gibi çeşitli sporlar yapılıyor. Hakkari'de kayak yapılabiliyor. Çukurca tahinimiz artık tescillendi. Tüm misafirlerimizi yöresel tatlarımızı tatmaya davet ediyoruz. Tahinimiz artık Dünya'nın bir çok ülkesine satılıyor. Burada emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım'' dedi.

Anadolu'nun zengin kahvaltı kültürünü dünyaya tanıtan festivalde, yöresel lezzetlerin tadına bakmak isteyenler için Altınpark Expo Center'da kapılar 25 Şubat saat 19.00'a kadar açık olacak. 2-20240223184350.jpg4-747.jpg5-334.jpg7-097.jpg

Bu haber toplam 265 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim