• Hakkari14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Parti Kadın Kolları’ndan Gazze’ye Destek
07 Ekim 2025 Salı 08:36

AK Parti Kadın Kolları’ndan Gazze’ye Destek

AK Parti Hakkari Kadın Kolları Başkanlığı tarafından, 81 ilde eş zamanlı düzenlenen etkinlik kapsamında Hakkari’de de Gazze’ye destek yürüyüşü ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

Bulvar Caddesi eski belediye binası önünde düzenlenen programa, AK Parti İl Başkanı Av. Zeydin Kaya, Kadın Kolları Başkanı Güneş Hayva, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi ve İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Münevver Ertuş ile çok sayıda partili katıldı.Hakkari Resmi İlanlar

Basın açıklamasını yapan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güneş Hayva, konuşmasına Gazze temalı bir şiirle başladı. Gazze’de yaşanan zulme dikkat çeken Hayva, “Bugün kadınlar olarak Gazze’nin sessiz çığlığına ses olmak için el ele verdiğimizi tüm dünyaya göstermek adına meydanlardayız. 81 ilde kurduğumuz bu zincir, Gazze’de evlatlarını kaybeden anne-babaların, öksüz bırakılan çocukların ve insanlığını kaybetmeyen herkesin zinciridir” dedi.

Hayva, İsrail’in uluslararası sularda Küresel Sumud Filosu’na yaptığı müdahaleyi hatırlatarak, “Türkiye, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlılığıyla bu adaletsizlik karşısında sessiz kalmadı. Sadece kendi vatandaşlarını değil, 13 ülkeden 101 gönüllünün de ülkelerine güvenle dönmesini sağladı” ifadelerini kullandı.

“Barış kadınla mümkündür” vurgusu yapan Hayva, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“Bugün bütün kimliklerimizden sıyrılarak sadece kadın kimliğimizle buradayız. Çünkü bu mesele insanlık meselesidir. Sessiz çığlığımız, Gazze’nin en gür çığlığı olacaktır. Sizleri de bu zincire davet ediyorum.”

Etkinlik, Gazze’ye destek sloganlarının atılması ve yürüyüşle son buldu.2-20251007083948.jpg3-20251007083948.jpg4-907.jpg5-436.jpg

Bu haber toplam 108 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim