• Hakkari11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bağlar TOKİ’de İrtibat Merdiveni çöktü
22 Ekim 2025 Çarşamba 08:47

Bağlar TOKİ’de İrtibat Merdiveni çöktü

Hakkari Bağlar Mahallesi’nde 2006 yılında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 108 aile için inşa edilen afet konutlarında, yıllardır süren altyapı sorunlarına bir yenisi daha eklendi.

Konut sakinlerinin ikinci irtibat yolu olarak kullandığı merdiven çöktü.
Vatandaşlar, çökerek kullanılamaz hale gelen merdivenin yaklaşık 10 yıldır enkaz halinde durduğunu ve büyük bir tehlike oluşturduğunu belirterek, defalarca ilgili birimlere bildirmelerine rağmen hiçbir çalışma yapılmadığını ifade ettiler.

Afet konutlarında yaşayan yurttaşlar, özellikle çocuklar ve yaşlılar için büyük risk taşıyan bu durumun bir an önce giderilmesini isteyerek yetkililere çağrıda bulundu.

“Merdiven çöktü, yıllardır yapılmadı. Her gün bu enkazın yanından geçiyoruz, düşme tehlikesi var. Yetkililerden ya da hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyoruz.”

Afet konutları sakinlerinden biri Evleri geçmişte doğal afetlerde hasar gören ve dar gelirli ailelerden oluşan konut sakinleri, yıllardır süregelen altyapı eksikliklerinin giderilmemesinden şikayetçi. Vatandaşlar, hem güvenli ulaşım hem de yaşam koşullarının iyileştirilmesi için yetkililerin bir an önce adım atmasını talep ediyor.

Bu haber toplam 17 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim