• Hakkari25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇEKAP'tan Çukurca Köylerinde Farkındalık Eğitimi
09 Ocak 2018 Salı 11:40

ÇEKAP'tan Çukurca Köylerinde Farkındalık Eğitimi

ÇEKAP kapsamında Hakkari'nin Çukurca İlçesine bağlı Narlı ve Köprülü köylerinde eğitim semineri verildi.

Haber: Serdar Sevi-Halkın Sesi Gazetesi

ÇEKAP (Çukurca Eğitim Kalitesini Artırma Projesi) kapsamında Narlı ve Köprülü köylerinde verilen farkındalık ve aileleri bilgilendirme eğitimine katılımın yüksek olduğu görüldü.

Çukurca'ya bağlı Narlı ve Köprülü köylerine, köyde yaşayan insanlar bir noktada toplandı ve eğitim verildi.

ÇEKAP kapsamında Çukurcaya bağlı Narlı ve Köprülü köylerinde verilen farkındalık eğitimine Çukurca'da görev yapan doktor ve psikologlar katıldı.

Çekap farkındalık eğitimi kapsamında Çukurca'ya bağlı köylerde verilen eğitimde Dr. Şule Öztürk; sağlık, hijyen, ketem ve aile planlaması konuları ile ilgili köylüleri bilgilendirdi.

Psikolog Secan Canan ise aile içi iletişim ve psikoloji konularında eğitime katılan köylüleri bilgilendirdi.

Çukurca'da görev yapan Psikolojik Danışman Zeynep Deli ise ihmal ve istismar konuları hakkında eğitime katılan Çukurcalı köylülere detaylı bilgi verildi.

Ayrıca Psikolojik danışman Faik Can Duru ise eğitime katılan köylülere anne baba tutumlar hakkında geniş bilgi verdi.

Eğitim seminerin katılan Psikolog Secan Canan: ''Çukurca'da çok sayıda eğitim ve farkındalık semineri düzenledik. Amacımız Çukurca'da yaşayan insanları bilgilendirmek ve bu sayede sağlıklı bireyler ve buna bağlı olarak sağlıklı bir toplumun oluşmasını sağlamaktır. Biz elimizden geldiği kadarıyla Çukurca ve Çukurca'ya bağlı köylerde insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.'' şeklinde konuştu.

icerik1-012.jpgicerik2-013.jpg

Bu haber toplam 1465 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim