• Hakkari7 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP Hakkâri’de seçim koordinasyon ofisi açtı
12 Şubat 2024 Pazartesi 20:50

CHP Hakkâri’de seçim koordinasyon ofisi açtı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yaklaşan yerel seçimler öncesinde Hakkari’de Seçim İrtibat Ofisi’ni açtı

Bulvar Caddesi eski belediye hizmet binası karşından açılan seçim koordinasyon açılışına CHP Hakkari İl Başkanı Naif Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Hurşit Taş ve çok sayıda partili katıldı.

Bürosunun açılışında konuşan Hakkâri CHP İl Başkanı Naif Yaşar, kadim kent olan Hakkâri için bir sözlerinin olduğunu ve bu söze yerine getireceklerini söyledi.

Yaşar, ‘Belediye başkan adayımız Sayın Cüneyt Özbek, çok yakından tanılan bir kişi. Hakkâri’de birçok alanda hizmet veren bir müdürümüz. Yüksek mühendisimiz.

Tüm Hakkâri halkına, ilçeler köyler ve mahallelere hizmet veren bir şahsiyet. Bunun için inanıyoruz ki Hakkâri’mize artık siyasi partilerimizin hepsi proje ile yol çıkmaları gerekiyor.

 

 

Sayın belediye Başkan Adayımız Cüneyt Özbek’in çok değerli ve kıymetli projeleri var.

Bu projeleri sadece söylemekle değil. Allah nasip kısmet ederse sayın genel başkanımızdan bu sözü almışız. Biliyorsunuz 11 büyükşehir belediye başkanlığımız var bunları desteği ile sayın Özbek’in açıklayacağı projelere destek verecekler’ dedi.

Seçim İrtibat Koordinasyon merkezinin açılışında konuşan Hakkâri CHP Belediye Başkan Adayı Cüneyt Özbek ise, belediye başkanlığı teklifinin kendisine sunulduğu anda kendi muhasebesini yaptığını söyledi.

23 yıllık bir devlet tecrübesinin olduğunu belirten Özbek, ‘Bunca insanlara hizmetim var. Bu kadar faydam dokunmuş. Akademik kariyer yaptım. İnsanların yüreklerine dokunmuşuz.

Ailesel aidiyeti, siyasi mensubiyeti hiçbir zaman esas almayıp insanların hayır duasını kazanmak için bunca yıl hizmet ettim. Bu faaliyetleri, bu oluşumları, bu tecrübeyi bir yere koyup da rahatıma bakabilirdim. Kamudan da istifa etmeyebilirdim. Kısacası milletin derdi ile dertlenmezdi.

Ama ben onu seçmedim. Çünkü hayallerim var dedim. Projelerim var dedim. Hakkâri’mden kopamadım. Hakkâri benim için bir sevdadır. İnsanlarımızın hakikaten ayakları yere basan, farkındalığı olan, dişe dokunur projelerle insanların bizim gibi siyasetçilerden umudu var. Ben kolayı tercih etmedim. Ben zor olanı tercih ettim. Bunca yıllık birikim, bunca yıllık tecrübe bir yerde bizim böyle bir görevi çok laikiyle yapacağımız kanaati oluştu bizde.

Çünkü Allah şunu diyor Nisa süresi 58. Ayeti işi ehline verin. İşin ehline verin ki adaletli bir yönetimle sergileyebilsin ve hizmet edebilsin. Eğer bu yönetim ben olmuş olmasaydı, eğer bende bu liyakat olmasaydı sizin huzurunuzda olmazdım. Bizim sıkıntılarımız var.

İlçelerdeyim, köylerdeyim, beldelerdeyim, mahallelerdeyim. İnsanların neler beklediğini çok iyi biliyorum. Gelinen noktada hep gençlerden dem vurdum. Hep istihdam dedim. Günü birlik sosyal yardımlarla nereye kadar gideceğiz Gıda ve maddi yardımların ertesinde ne olacak. İşte ben işin ertesi günüdeyim. İnsanlarımız kalıcı çözümler istiyor. Kangrenleşmiş sorunlarımız var.

Türkiye’nin çok ücra bir yöresinde yaşıyoruz. Kentimizde bacası tüten bir fabrika yok. Şuan malumunuz 2 tane ülkeye 3 tane kapımız var. Neden insanlarımız bunlardan faydalanmıyor. Bunun faydasını biz insanlar olarak göremiyoruz. Kapıkule Gümrük kapısında yaşanan yoğunluğun ve oradaki potansiyelin yüzde birini istedik. Buradan kapılarımızdan bir paket çay,3 veya 5 kilo pirinç getirinceye kadar akla karayı seçiyoruz.

Üst mercilere yereldeki aktörlere şunu dedik. Lütfen bu bavul ticaretini insanlarımıza açın. Kamuda alınan memurlarda, işçilerle, personellerle biz bu işsizler ordunu eritebildik mi? Maalesef eritemedik. Kalıcı çözümlerden kastım ne biliyor musunuz? Buraya fabrikalar yapılması lazım.

Fabrikalar yapılırsa üterim olur üretim yapılırsa istihdam olur. İstihdam olursa enflasyon aşağı çekilir. O yüzden biz geçici, günlük yardımlar, menfaatler günü kurtarma noktasında bir politikadır olmadı olamayacakta. Gelinen noktada fırsatın il fırsatı bulduğu zaman bırakın büyükşehirleri Avrupa gidecek yüzlerce gencimiz var.

Biz bunun fakındayız. Biz onlara umut olacağız. Bakın hazırladığım projeler için ne dendi bunun kaynağı nerede dediler. Hizmetin tek bir adresi yok.

Cumhuriyet Halk Partisi halkçı belediyelerle, sosyal belediyecilik anlayışı ile  insanları ötekileştirmeden , liyakati esas alan ve mülakatı ortadan kaldıran bir düşünce tarzına sahiptir. Bizim şuan 11 tane büyükşehir belediyemiz var.

Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in buyurdukları gibi kardeş belediyecilik yönetimi ile hepsi desteklenecek. Bizim bütçe ile alakalı bir sorunumuz yoktur. Beni yalnız bırakmadığını için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Seçim Koordinayon merkezimiz hayırlı uğurlu oldun.’ Şeklinde konuştu.

ba5489a5-07d3-4a06-8332-7f54ffba825a.jpg96e70e89-c642-4896-91b4-7606484a4971.jpg183d0950-d075-479d-b89e-c7c86bde89ff.jpg

 

Bu haber toplam 286 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim