

Hakkari Üniversitesi’nden Gençlere Kariyer Köprüsü
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Hakkari Üniversitesi’nin de paydaşları arasında yer aldığı organizasyon, bölgedeki üniversiteleri, kamu kurumlarını ve özel sektörü aynı platformda buluşturdu.
Fuarın açılışına Rektör Vekili Prof. Dr. Cemal Ulutaş, Kariyer Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Feyat Kaya, farklı üniversitelerin rektörleri, kamu ve özel sektör temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Açılışta konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Van’ın genç nüfusu ve köklü kültürüyle Türkiye’nin kalkınmasında önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Genç istihdamını “milli bir mesele” olarak değerlendirdiklerini ifade eden Aydın, İŞKUR aracılığıyla son yıllarda milyonlarca gencin iş hayatına kazandırıldığını söyledi.
Gençlerin sadece istihdam edilmesini değil, aynı zamanda sürdürülebilir ve nitelikli kariyer fırsatlarına ulaşmasını hedeflediklerini vurgulayan Aydın, fuarda yer alan 135 kurumun sunduğu iş birliğinin büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi. Ayrıca savunma sanayisindeki yerli başarıların gençler için önemli bir motivasyon kaynağı olduğuna dikkat çekti.
Üniversiteler, kamu kurumları ve özel sektör temsilcilerini genç yeteneklerle buluşturan DAKAF’26, katılımcılara iş dünyasıyla doğrudan iletişim kurabilecekleri kapsamlı bir ortam sunuyor. Fuar alanında kurulan stantlarda öğrenci ve mezunlara çeşitli kariyer olanakları tanıtılıyor.
Yoğun katılımla başlayan Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF’26), iki gün boyunca bölgedeki gençlere yeni fırsatlar sunmayı sürdürecek.
Halkın Sesi

Haber Yazılımı: CM Bilişim
























