• Hakkari5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkâri Valisi Ali Çelik İnsan Hakları Evrensel Bir Değerdir
10 Aralık 2025 Çarşamba 10:09

Hakkâri Valisi Ali Çelik İnsan Hakları Evrensel Bir Değerdir

Bugün, insanlığın ortak vicdanını ve onurunu yücelten 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü idrak ediyor; temel hak ve özgürlüklerin evrenselliğini bir kez daha hatırlıyoruz.

 İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabulüyle tüm dünyaya ilan edilen eşitlik, özgürlük ve adalet ilkeleri, insan yaşamının dokusunu oluşturan vazgeçilmez değerlerdir.

İnsan hakları; toplumların barış, huzur ve refah içinde yaşayabilmesi için en sağlam temeldir. Her bireyin doğuştan sahip olduğu hakların korunması ve geliştirilmesi, hem devletimizin hem de toplumumuzun ortak sorumluluğudur.

Hakkâri olarak bizler de, kamu hizmetlerinde insan odaklı yaklaşımı esas alarak, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerden tam anlamıyla yararlanabilmesi için kararlılıkla çalışıyoruz.

Bu özel gün, daha adil, daha kapsayıcı ve insan onurunu her koşulda önceleyen bir toplumsal düzeni birlikte inşa etmemiz gerektiğini hatırlatmaktadır. Sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışmayı güçlendiren her adım, geleceğimizi daha umut dolu kılacaktır.

Bu vesileyle, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nün; insan haklarına dair farkındalığın artmasına, adalet ve merhamet duygularının toplumun her kesiminde daha da güçlenmesine katkı sunmasını diliyorum. Tüm vatandaşlarımıza huzur, güven ve insan onuruna yakışır bir yaşam temenni ediyorum.

 

                                                                                                                                                       

Bu haber toplam 27 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim