




Hakkari'de '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' kutlandı
DEM Parti Hakkari Kadın Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi Bulak Mahallesi Ulu cami yanında '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' kapsamında şölen düzenledi.
Hakkari'de '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' kutlandı https://www.hakkariobjektifhaber.com/hakkaride-8-mart-dunya-kadinlar-gunu-kutlandi-52131h.htm 2/6 Hümeyra Armut, 2015’ten bu yana Hakkari'de kadınlar üzerinde kirli özel savaş politikaları yürütüldüğünü söyledi.
Armut, Kadınlar 8 Mart’la her yeri renkleriyle süslediklerini ve Kadın mücadelerinin sonuna kadar süreceğini ifade etti. Ardından Konuşan Belediyesi Eşbaşkan adayı Viyan Tekçe,Kadınların toplumun temel taşı olduklarını ve bilim de, sanatta, politikada ve iş dünyasında başarı elde edecek güce sahip olduğunu söyledi. DEM Parti Şırnak Milletvekili Newroz Uysal,ise “Özgür bir toplumun inşası için, hakikatin ve yaşamının arayışındayız.
Bunu için taciz, tecavüz ve kadın katliamlarına karşı mücadelemizi büyütüyoruz. Kadınlar olarak direnişimizle ve mücadelemizle her zaman her alanda güçlüyüz. Çünkü bağlı olduğumuz değerler bizi daha da güçlü tutuyor” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından sahneye çıkan Dengbêj Hediye Kalkan şölende sahne aldı.
Haber Yazılımı: CM Bilişim