• Hakkari18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkâri’de Kadına şiddetle mücadele toplantısı
06 Eylül 2025 Cumartesi 10:57

Hakkâri’de Kadına şiddetle mücadele toplantısı

Hakkâri’de 2025 Yılı II. Dönem Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı, Vali Ali Çelik başkanlığında Hakkâri Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya Hakkâri Cumhuriyet Başsavcısı, Vali Yardımcısı, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Görüşmelerde; 2025 yılı Nisan–Ağustos ayları arasında şiddet mağdurlarına yönelik yürütülen çalışmalar, Paydaş kurumların faaliyetleri, Kadına yönelik şiddet konusunda kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi ele alındı.

Vali Ali Çelik, toplantıda yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddetle mücadelenin toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çekerek,
“Kurumlarımız arasındaki iş birliğini güçlendirerek kadınlarımızın güvenliği ve huzuru için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.” dedi.

Toplantı sonunda Vali Çelik, alınan mahkeme kararlarının hızlıca uygulanması, kadın ve çocukların korunmasına yönelik çalışmaların titizlikle yürütülmesi talimatını verdi.

Ayrıca ihtiyaç duyulan durumlarda çocuklara psikolojik destek sağlanması ve kurumlar arası koordinasyonun aylık raporlarla güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim