• Hakkari24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari'de Kaldırım Yenileme ve Onarım Çalışması
08 Ağustos 2017 Salı 12:50

Hakkari'de Kaldırım Yenileme ve Onarım Çalışması

Hakkari Belediyesi tarafından başlatılan yol asfaltlama çalışmaları devam ederken, Bulvar Caddesinde de kaldırım yapımının startı verildi.

Hakkarı Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar- 

Hakkari Belediyesi tarafından kent merkezinde 25 Nisan 2017'de başlatılan yol, kaldırım ve alt yapı çalışmaları Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü, VEDAŞ İl Müdürlüğü, TELEKOM İl Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde yürütülürken, alt yapı çalışması biten bir çok ana arter ve caddeye sıcak asfalt dökülmeye başlandı.

Şehir merkezinin girişinde bulunan Keklik Pınar Mahallesi Tekser Mevkiinde dökülmeye başlanan sıcak asfalt, Medeni Sancar Kavşağında bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi önünden başlayarak, çift yönlü Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Binası önüne kadar döküldü. Bunun dışında blokaj çalışması devam eden Çevre yolu Caddesinde ise çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Sıcak asfaltın döküldüğü yollarda sürücüler araçlarını rahat bir şekilde sürerken, yayalarda toz ve toprağa maruz kalmadan, yürüyüş yapmanın keyfini çıkarıyor.

Öte yandan Hakkari Belediyesi tarafından devam eden çalışmalara kaldırım yapım çalışması da eklendi. Belediye tarafından kentin en işlek caddesi olan Bulvar Caddesi üzerinde başlatılan kaldırım yapım ve yenileme çalışmaları da büyük bir özveri ve gayretle devam ettiriliyor.

Yapım ve yenileme çalışmalası devam eden kaldırımlar polis bariyerleri çift yönlü ulaşıma kapatılıp yaya geçişine engellenirken, yapılan alt yapı, blokaj ve dolgu çalışmasından sonra, taşlar büyük bir ustalık ve hummalı çalışma ile teker teker döşeniyor.

Devam eden çalışmaların bitimi ile birlikte yepyeni ferah ve temiz bir görüntüye kavuşacak olan kentte vatandaşlar ise çalışmalardan son derece memnun. Kentte uzun yıllardır asfalt görmediklerini kaydeden vatandaşlar, yapılan çalışmalardan dolayı Hakkari Belediyesine teşekkür ettiler. 

02-005.jpg01-003.jpg

Bu haber toplam 1339 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim