

Hakkari’de renkli Ramazan geceleri
Değişik yıllara oranla Ramazan aylarında olayların hiç eksik olmadığı Hakkari’de, 2017 yıl ise çok farklı bir yıl oldu. Yaklaşık bir yıldır hiçbir asayiş olayının yaşanmadığı Hakkari il merkezi ve ilçelerinde vatandaşlar Ramazan ayında sahur vaktine kadar dışarıda gezmenin mutluluğunu yaşıyor.
Hakkari Belediye Başkanlığı, şehrin en işlek caddeleri olan Cumhuriyet Caddesi’nin bir şeridini trafiğe kapatırken, işsiz gençler de burada mısır, çay ve değişik içecekler satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar.
Hakkari Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından eski hükümet konağı bahçesinde Ramazan etkinlikleri adı altında her akşam değişik sanatçıların konuk edilmesi ise vatandaşlar tarafından büyük beğeni topluyor.
Her tarafın cıvıl cıvıl olduğu ve İstanbul Taksim’i aratmayan görüntülerin yaşandığı Hakkari’nin cadde ve sokakları renkli görüntülere sahne oluyor. Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu da halkın arasına girerek onlarla çay içip sohbet etmesi büyük takdir topluyor.
Tek üzüntülerinin Hakkari’nin ilçe olacağı gibi söylentilerin olduğunu belirten vatandaşlar, devlet büyüklerine seslenerek bu ilçe meselesinin tamamen gündemden kaldırılmasını talep ettiler. Polis ve askerin halkla iç içe olduğunu, en ufak bir asayiş olayının yaşanmadığı için huzurlu bir Ramazan ayı geçirdiklerini ifade eden vatandaşlar, huzur ve güveni sağlayan ilin yetkililerine ise teşekkür ettiler. İHA

- Hakkâri Belediyesinde çalışan kadrolu işçilerin en düşük maaşı 72.000 TL oldu
- Vali Taşyapan’dan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
- Hakkâri Belediyesi’nden “Yanıltıcı Paylaşımlar” Açıklaması
- Geçitli Köyünden AK Parti’ye Destek Büyüyor
- Hakkâri’de Modern Et Entegre Tesisi Hizmete Açıldı
Haber Yazılımı: CM Bilişim























