• Hakkari10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’de sıcak hava vatandaşları bunalttı
27 Temmuz 2021 Salı 15:27

Hakkari’de sıcak hava vatandaşları bunalttı

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Hakkari’de vatandaşlar dışarı çıkmamaya özen gösterdi.

Termometrelerin 41 dereceyi gösterdiği Hakkari kent merkezinde sıcaktan bunalan vatandaşlar gölge yerleri tercih ederken bazıları ise evlerinde kalmayı tercih etti.

Kent merkezindeki park ve dinlenme alanları boş kalırken Çoğu vatandaş ise soğuk yiyecekler tüketerek, bazı vatandaşlar ise ellerini ve yüzlerini yıkayarak serinlemeye çalıştı. Zorunlu olarak çalışmak zorunda kalan bazı vatandaşlar ise, sıcakların dayanılmayacak durumda olduğunu ifade ettiler.

Vatandaşlar,” Gölgelerden başka hiçbir yerde yürünmüyor. Sıcaklar 41 derecenin üstünde vardır. Her yer yanıyor. Allah yardımcımız olsun. Valla bence 50 derecenin üzerinde sıcaklıklar” ifadelerini kullandı.

Ciddi anlamda çok sıcak ve bizler gerçekten bunalıma girdik. Serin yerlere kaçmaya çalışıyoruz. Klima önleri olsun vantilatör önleri olsun, bunların önüne oturuyoruz” şeklinde konuştular. iha1-20210727152845.jpg

Bu haber toplam 674 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim