• Hakkari11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’de Umre incesi Seminer düzenlendi
05 Kasım 2026 Perşembe 18:46

Hakkari’de Umre incesi Seminer düzenlendi

Hakkari İl Müftüsü Recep Eren : Umre, döndükten sonra yaşanması gereken bir ahlaktır.

İl Müftüsü Recep Eren Derecik ilçesinden umreye gidecek vatandaşlara yönelik seminerde “Umre, döndükten sonra yaşanması gereken bir ahlaktır.” dedi.

Derecik İlçe Müftülüğünce, Hakkari (1) alternatif tur ve servisli 14 günlük 32. tur ile umreye gidecek vatandaşlara yönelik seminer programı düzenlendi.

Derecik Merkez Ulu Cami’inde düzenlenen seminer Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlçe Müftü Vekili Levent Yardım seminerin açış konuşmasını yaptı.

Daha sonra söz alan İl Müftüsü Eren; umre öncesi, esnası ve sonrasında yapılması gerekenleri anlattı. Orada bulunacakları süre içerisinde zamanlarını ibadetle geçirmelerini, bir daha nasip olmayabilir düşüncesiyle ellerine geçen bu fırsatı en güzel şekilde değerlendirmelerini istedi.

Müftü Eren; “Umre diğer seyahatler gibi sadece gidilip dönülen bir ziyaret değildir. Umre, döndükten sonra yaşanması gereken bir ahlaktır. Umre yolculuğu, kulun yüce yaratana koştuğu kutlu bir hicrettir. Orada günahlardan arınan ruhlarımızı, dünyalık hırslara teslim etmemektir. Umrede kazandığımız hasletleri hayatımızın sonuna kadar koruyarak dünya ve ahiretimizi kirletecek tutum ve davranışlardan uzak durmaktır.

Bu vesileyle bu kutlu yolculuğa çıkmaya hazırlanan tüm kardeşlerimizin yapacakları umre ibadetinin şimdiden mebrur ve makbul olmasını niyaz ediyorum. Yüce Mevlam yüreği o kutsal toprakların hasretiyle yanan tüm kardeşlerimize de en kısa zamanda bu manevi atmosferi yaşamayı nasip eylesin.” ifadelerinde bulundu.

Kafilelerde rehberlik yapacak din görevlileri ile umreye gidecek vatandaşların katılım gösterdiği seminer, konuların anlatılması, ihram elbisesinin giyilmesi, kabe maketi etrafında tavaf ve say’ın uygulamalı gösterimi ile devam etti.

Seminer, umre yolcularının talep ve önerileri dinlendikten sonra sona erdi.

 

Bu haber toplam 23 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim