• Hakkari5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari'deki kar festivali düzenlendi
10 Şubat 2024 Cumartesi 17:18

Hakkari'deki kar festivali düzenlendi

Hakkari Valiliği'nce 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan KayakMerkezi'nde, düzenlenen 5'nci Kar Festivaline binlerce kişi katıldı.

Hakkari Valiliği'nin organize ettiği İl Kültür Turizm, İl Özel İdaresi, Hakkari Üniversitesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü'nün de destek verdiği festivale Hakkari Valisi ve belediye başkan vekili Ali Çelik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, kurum amirleri ve 5 bine yakın kişi katıldı. Festival alanında Mehmetçik'te yoğun güvenlik önlemi aldı.

Festivalin açılışı ellerinde meşale bulunan kayakçıların gösterisiyle yapıldı. Festivalde, trekking, kayak ve snowboard gösterisi, kar raftingi, kar simidi ve leğen kayma 10 Şubat 2024 16:04 Hakkari'deki kar festivali düzenlendi Hakkari Valiliği'nce 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'nde, düzenlenen 5'nci Kar Festivaline binlerce kişi katıldı. 

Festivalde konuşan Hakkari Valisi Ali Çelik, Hakkari'nin doğal güzellikleri ve turizmine dikkat çekti. Vali Çelik, “Bulunduğumuz Merga Bütan Kayak tesisleri kar festivali amacıyla aman saflığı temizliğin beyezlığın kirlenmemenin dostluğun kardeşliğin şehri Hakkari’nin içimizde büyüttüğü sevginin belki ülkemize oradan da bütün dünyaya haykırmak için bir araya getirmiş olduğu etkinlik. Bizlerin hepimizin içinde taşıdığı bu bembeyaz tertemiz coğrafya, güzel coğrafya kış turizminin kış sporlarının merkezin olmasının hedefleyen bir etkinlikle beraberiz' dedi.438-6.jpg438-3.jpg438-16.jpg438-18.jpg438-8.jpg438-1.jpg

Bu haber toplam 295 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim