• Hakkari8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkarili dağcılardan kış tırmanışı
08 Ocak 2018 Pazartesi 10:27

Hakkarili dağcılardan kış tırmanışı

Türkiye Dağcılar Federasyonu (TDF) Hakkari İl Temsilciliği, 2018 yılı programında yer alan tırmanışlardan ilkini Çunkur Tepesine düzenlediler.

Sabahın erken saatlerinde Hakkari merkezinde bir araya gelen 7 dağcı, Çungur zirvesine hareket ettiler. Pehlivan Mahallesi Çalik mevki üst sırtından geçerek 3010 metre yükseklikte olan Çunkur tepesine 6 saate zirve tırmanışı gerçekleştirdiler.

Zirve tırmanışını yapan dağcılar, rüzgarın çok şiddetli olmasından dolayı ayrı bir parkurdan inişe geçerek Merga Büte Kayak Merkezine ulaştılar.

16 kilometre yol kat eden dağcılar, kayak merkezinde dağcı Ramazan Akbaş tarafından hazırlanan akşam yemeğinden sonra geceyi buradan geçirip, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Sarıkamış şehitleri anma yürüyüşüne katıldılar.

TDF Hakkari İl Temsilcisi ve beraberindeki dağcılar, 2018 yılı programında olan faaliyetleri yaparak, Hakkari’de dağcılık sporunu geliştirmek ve bölgeyi tanıtarak turizme kazandırmayı amaçladıklarını belirttiler. İHA

Bu haber toplam 695 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim