• Hakkari16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkarili kadınlardan yol kapatma eylemi
07 Haziran 2017 Çarşamba 20:49

Hakkarili kadınlardan yol kapatma eylemi

Hakkarili kadınlar yapılan yer altı çalışmaları sonucu sürekli maruz kaldıkları tozdan dolayı yolu trafiğe kapattı.

Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar- Hakkari’de Keklikpınar ve Sümbül Mahallelelerinin kesiştiği noktada bir araya gelen bir grup kadın, Hakkari- Van karayolununda geçtiği ana caddeyi trafiğe kapatarak protesto eylemi gerçekleştirdi.

Kent merkezinde ilkbahar mevmisiyle beraber başlatılan yer altı kanalizasyon ve su şebekesi yenileme çalışmaları kapsamında, şehir adeta bir inşaat şantiyesine dönerken, ağır aksak devam eden çalışmalar ise halkı canından bezdirdi.

Çalışmaları yürüten firmanın kazı işmeninden sonra arasözle sulama yapmadığını iddia eden mahalle sakinleri, kilit taşları ile yolu çift yönlü trafiğe kapattı. Trafiğin sürekli aktış halinde olduğu Hakkari- Van karayolunun geçtiği cadde de meydana gelen toz sebebiyle dışarı cıkamadıklarını ifade eden mahalleli kadınlar, uzun araç kuruklarının oluştuğu yolu yaklaşık bir saat boyunca trafiğe kapatarak, eylemlerini sürdürdü.

Kadınların düzenlediği yol kapatma eylemine erkeklerinde destek verdiği gözlenirken, kent merkezinde yer altı çalışmalarını yürüten firmadan herhangi bir yetkilinin olay gyerine gelememesi de gözlerden kaçmadı.

Kadınların yaptığı ve yaklaşık bir saat süren, yüzlerce araç kuyruğunun oluştuğu eylem olay yerine gelen Hakkari İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Güvenlik Şube Müdürü Gürcan Görgülü’nün müdahale etmesiyle son buldu. Burada kadınlara seslenen Güvenlik Şube Müdürü Görgülü, yaptıkları eylemin izinsiz olduğunu ifade ederek, söz konusu meselenin çözümü konunda kendlerine yardımcı olacağın kaydederek, gereken tüm yetkili makamlara bildireceğini söyledi.

Daha sonra protestonun yapıldığı alana Toplumsal Olaylara Müdahele Aracı ( TOMA) yı çağırarak, yolu baştan sona sulattı. Mahalle sakinleri emniyetin yapmış olduğu davranıştan dolayı teşekkür ettiler.

 

Bu haber toplam 911 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim