• Hakkari-4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari–Van Karayolu Yeniden Ulaşıma Açıldı
02 Ocak 2026 Cuma 19:41

Hakkari–Van Karayolu Yeniden Ulaşıma Açıldı

Hakkari’de dağdan kopan iki ayrı çığın düşmesi sonucu ulaşıma kapanan Hakkari–Van karayolu, ekiplerin yürüttüğü çalışmaların ardından yeniden trafiğe açıldı.

Kar yağışının etkisini yitirmesinin ardından, Hakkari–Van karayolunun 7’nci ve 15’inci kilometrelerinde meydana gelen çığ düşmeleri nedeniyle yol ulaşıma kapanmıştı. Ulaşımın aksaması üzerine İl Özel İdaresi ile Karayolları 114. Şube Şefliği ekipleri hızlı bir şekilde bölgeye sevk edildi.

Ekiplerin koordineli ve yoğun çalışmaları sonucunda yola inen çığ enkazları temizlenerek yol yeniden ulaşıma açıldı ve trafik akışı normale döndü.

Yetkililer, çığ riskinin devam ettiği bölgede sürücülerin dikkatli olmaları, hız yapmamaları ve yapılan uyarılara mutlaka uymaları gerektiğini belirtti.

HAKKARİ HALKIN SESİ2-20260102194502.jpg3-20260102194502.jpg4-935.jpg

 
Bu haber toplam 39 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim