• Hakkari-6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari–Van Karayoluna çığ düştü
24 Ocak 2026 Cumartesi 08:04

Hakkari–Van Karayoluna çığ düştü

Hakkari–Van karayolunda çığ düşmesi nedeniyle ulaşım durma noktasına geldi. Birinci ve ikinci tünel yakınlarında yola iki ayrı çığın düşmesi sonucu, yolun her iki yakasında çok sayıda araç mahsur kaldı.

Bölgede etkili olan yoğun kar yağışı sonrası meydana gelen çığlar, karayolunu tamamen kapatırken, sürücüler ve yolcular yolun açılmasını bekliyor. Olayın ardından Karayolları ekipleri hızla harekete geçti.

Karayolları yetkilileri, çığ düşen bölgeye iş makinelerinin sevk edildiğini ve yolu ulaşıma açmak için çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Ekiplerin, hava ve arazi şartlarına rağmen güvenli şekilde çalışmaları sürdürdüğü öğrenildi. Yapılan çalışmalar sonucunda iki çığda temizlendi.

Yetkililer, sürücüleri ikinci bir duyuruya kadar güzergâhı kullanmamaları ve alternatif yolları tercih etmeleri konusunda uyardı.2-243.jpeg3-158.jpeg4-086.jpeg

 

Bu haber toplam 18 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim