• Hakkari12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Okul ve Yaya Geçitlerine Hız Rampası
19 Eylül 2017 Salı 12:11

Okul ve Yaya Geçitlerine Hız Rampası

Hakkari de okul ve yaya geçitlerine hız rampaları yapıldı.

Hakkari Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar- 

Tüm yurtta öğrenciler için 2017-2018 eğitim öğretim sezonun ilk ders zili 18 Eylül pazartesi günü çalarken, okul binaları ve çevrelerinde de güvenlik önlemleri artırıldı.  Hakkari kent merkezindeki tüm okul binaları yeni sezon öncesi daha sağlıklı ve nitelikli bir yapılması ve mevcut başarı çıtasının daha da yükseklere çıkartılması için boya ve badana çalışmalarının yanı sıra güçlendirme ve yapılan tadilatlarla eğitime hazır hale getirilirken, okul çevrelerinde de bir dizi önlem alındı.

Hakkari Belediyesi tarafından 2017 yılı dönüşüm programı kapsamında kent merkezinin ana arter ve caddelerinde yol yapım ve asfalt döküm çalışmaları yapılıp sıcak asfalt dökülürken, sağlam zeminde sürüş keyfi yapan çoğu araç sürücüsü zaman zaman hız kurallarını ihlal ederek, tehlikelere, dahası ölümlü kazalara yol açtılar.

Okul sezonu öncesi kentteki sürücüler tarafından yapılan hız ihlalleri yetkilileri hemen harekete geçirdi. Okul önü ve çevrelerinde, araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu caddelerde, Hakkari belediyesi tarafından hız rampaları yapılarak, hem sürücülerin aşırı hız yapmalarının önüne geçilirken, dün başlayan yeni eğitim öğretim sezonunda öğrencilerin ile beraber velilerinde daha rahat ulaşım yapmaları sağlandı.

Özelikle yollara sıcak asfalt döküldükten sonra çoğu duyarsız sürücü tarafından hız sınırı aşılırken, durum vatandaşların tepkisi sonucu zaman zaman yerel basına da yansımış ve tepkiler sert bir şekilde dile getirilmişti.

Vatandaşın tepkisi ile beraber dün ilk ders zilinin çaldığı 2017 – 2018 eğitim öğretim sezonu öncesi Hakkari Belediyesi hemen harekete geçerek ana caddeler başta olmak üzere okul önleri ve yaya geçitlerinde hız rampası uygulaması başlattı. Geçitlerde yola asfalt ile yapılan engeller sonucu sürücüler hızlarını keserek vites düşürmek zorunda kalırken, yollar hem sürücüler, hem de karşıdan karşıya geçen öğrenci ve yayalar için daha güvenli hale geldi.

Bu haber toplam 1243 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim