• Hakkari19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Perde Duvarlar İle Hakkari’deki Dere Taşkınlıklarının Önüne Geçilecek
23 Ekim 2017 Pazartesi 11:14

Perde Duvarlar İle Hakkari’deki Dere Taşkınlıklarının Önüne Geçilecek

Hakkari Devlet Su İşleri 174. Şube Müdürlüğü, Hakkari’deki derelerde perde duvar çalışması yaptı. Yapılan perde duvar çalışması ile Hakkari’deki dereler modern bir görüntüye sahip olurken, vatandaşlarda rahat bir nefes aldı.

Haber: Serdar Sevi-Halkın Sesi Gazetesi

Hakkari’de irili ufaklı dereler her yıl meydana gelen taşkınlıklar yüzünden vatandaşlar büyük mağduriyet yaşıyordu. Hakkari Devlet Su İşleri (DSİ) 174. Şube Müdürlüğü  tarafından ihalesi yapılarak kent merkezinde 3,5 km uzunluğundaki perde duvar ile dere yatağı ıslah çalışması gerçekleştirilerek taşkınlıkların önüne geçilmiş olunacak.

Özellikle bahar ve sonbahar aylarında aşırı yağışların etkisiyle taşan dereler, beraberinde felaketleri getiriyordu. Kent merkezinin başta Kıran Mahallesi, Sümbül Mahallesi ve Biçer Mahallesi’nden  geçen dere yatağı etrafındaki  yerleşim alanlarına büyük zarar veriyordu. 

Hakkari’deki dere ıslah çalışmaları en çok da vatandaşı memnun etti. Kerelerin modern bir görünüm kazandığını ifade eden vatandaşlar bu çalışmlar için emeği geçenlere teşekkür etti. 

Bu haber toplam 815 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim