• Hakkari13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şemdinlili Köylüler Yayla Yolu İstiyor
11 Eylül 2017 Pazartesi 14:09

Şemdinlili Köylüler Yayla Yolu İstiyor

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Beyyurdu Köyü sakinleri yaylalarına arabaların gidebileceği yolun yapılmasını istiyor.

Haber: Serdar Sevi-Halkın Sesi Gazetesi

Hakkari Şemdinliye bağlı Beyyurdu Köyünde yaşayan vatandaşlar yaylalarına yol götürülmesini istiyor. Daha önce yol götürülecek denilen yaylalara hala yol götürülmediğini belirten Beyyurdu köyü sakinleri yaylalarına yol istiyor.

 

Beyyurdu Köyü sakinlerinin yaylalarında biçtikleri otları yaklaşık 5 6 kilometrelik yolda sırtlarında taşımak zorunda olduklarını ifade ettiler.

Köy sakinlerinin Kanyareş ve Şirkati yaylalarına araçların gidebileceği yolu istediklerini ifade ettiler. Daha önce yol götürüleceğine dair kendilerine söz verildiğini belirten köylüler bu yaylalarına hala yolun gitmediğini belirttiler.

 

Beyyurdu Köyü sakinlerinden Selahattin Oruç isimli vatandaş:'' Bizim köyümüzde hayvancılık önemli bir geçim kaynağıdır. Çoğu köylü besicilik yapıyor. Coğrafyamızda kışlar sert ve çetin geçiyor. Bizde mecburen kışın hayvanlarımızı beslemek için yazın ot toplamak zorundayız. Köylülerin çoğu da otlarını Kanyareş Ve Şirkati yaylasında biçiyor. Yaylalar köyden yaklaşık 5 6 kilometre uzaklıkta kalıyor. Onca otu sırımızda taşımak zorunda kalıyoruz. Bu iki yaylamıza yol yapılmasını istiyoruz. Daha önce yetkililer yol yapılacak dedi fakat yol falan yapılmadı. Yetkililerden rica ediyoruz bizi bu çileden kurtarsınlar. Yaylalarımız yol götürsünler ki biz de yazın biçtiğimiz otları araçlarla taşıyalım.'' şeklinde konuştu. 

Bu haber toplam 906 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim