• Hakkari12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sonbahar manzarasıyla doğa yürüyüşü
22 Kasım 2020 Pazar 18:28

Sonbahar manzarasıyla doğa yürüyüşü

Hakkari’de doğaseverlerden sonbahar gezisi gerçekleştirdiler, Hakkari’nin Otluca köyünde doğa yürüyüşü ve fotoğraf çekimi etkinliği gerçekleştirdi. Sonbaharın gelişiyle sarı ve yeşilin tüm renklerine bürünen orman dokusu doğaseverleri büyüledi.

Otluca – Güza Gavanan’a gerçekleştirilen doğa yürüyüşü ve fotoğraf çekimi etkinliğine Hakkari Profesyonel Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği(CİSAD)   üyesi 8 doğasever katıldı. Hakkari dağları eteklerindeki orman dokusunda sonbahar mevsiminin en güzel renk armonisinin oluşturduğu güzergah boyunca asırlık ağaçların, yöreye özgün Yumuşan  ve Elma ağaçların arasında yürüyen doğa tutkunları, sık sık anı fotoğraf çekimi için cep telefonları ve fotoğraf makineleri karşısında poz verdi. İki bin  400 rakımlı bölgede yürüyen, bol bol temiz oksijen soluyan CİSAD üyeleri, şehir gürültüsü ve stresten uzak bir gün yaşamanın keyfini çıkardı.2-641.jpg

“SONBAHAR BİR SANATTIR”

Her yıl sonbaharda mevsimin güzelliklerini yaşamak için çeşitli bölgelere yürüyüş düzenlediklerini belirten CİSAD üyesi Naci ERTUNÇ,  Hakkari’ye bağlı Otluca- Güza Gavanan köyünde ve etrafından dağların eteklerinde sonbahar güzelliklerinin, son anlarının yaşandığı bir parkurdayız. CİSAD olarak da bugün son bahar yürüyüşünü gerçekleştirdik.  Güza Gavanan  ile Otluca   arasında bulunan dağlarda 20 kilometrelik bir doğa yürüyüşü yapmak herkesi büyüledi. Sonbahar renklerinin oluşturduğu cümbüş görülmeye değer ve tarifsizdi. Sonbaharın en güzel renklerinin yaşandığı bir dönemde keyif yaptık, fotoğraflar çektik. 4 mevsim var yaz, kış, ilkbahar ama sonbahar bir sanattır, o sanat içerisinde herkes o güzellikleri yaşadı dedi.

4-259.jpg

HUZURUN ADRESİ DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Sonbaharın renk cümbüşü ile oluşan mükemmel görsellik ve tabiatın saf kokusunu hissederek yapılan doğa yürüyüşlerinin, insanı zinde tuttuğunu belirten Ertunç,  İçinizde özgürlük varsa, sağlık ve huzurunuz doğanın kendisindedir. Evde oturmayın, çıkın yürüyün. Baraj olur, göl olur, orman olur, yürüyün de neresi olursa olsun fark etmez dedi.

3-422.jpg7-022.jpg8-017.jpg9-012.jpg

Metin KESKİN / Hakkari Halkın Sesi Gazetesi

Bu haber toplam 4030 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim