• Hakkari12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Akbıyık, şiddetin her türlüsüne karşıyız
25 Kasım 2020 Çarşamba 12:20

Vali Akbıyık, şiddetin her türlüsüne karşıyız

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, şiddetin her türlüsüne karşı çıkacağız dedi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle düzenlenen toplantı Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık’ın başkanlığında yapıldı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Mustafa Çetin, kurum amirleri, kadın dernekleri temsilcileri katıldı.

Burada konuşan Vali Akbıyık, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü tüm Türkiye’de olduğu günü Hakkari’de de program düzenledik ve burada neler yapabiliriz onları ele alacağız dedi.

Akbıyık,”Kadına şiddetle mücadelede Hakkari’de neredeyiz. Öncelik hepimiz kendimiz ve ailemizi sorgulayacağız. Sadece kadın, çocuk erkek değil şiddetin her türlüsüne karşı çıkacağız. 

Anayasamız kanunlarımız kabul ettiğimiz uluslararası normlar inancımız hepsi kadının en değerli varlığımız olduğuna dair düzenlemeler yapılıyor. Ülkemizde ve ilimizde kadına şiddetle ilgili birçok çalışma yapıldı. Birimler uluşturuldu. Adliye binasında birimler uluşturuldu.

Hepimizi birçok görevler düşüyor bu sadece devletin görevi değil. Herkes kendi çapında anayasamızın emir ettiği şekilde, geleneklerimizin emer ettiği şekilde farklı yaratılmış kadın ve erkeğin eşit haklara sahiptir. Biz burada kurum ve kuruluşlarımız ve kadın dernekleri olarak neler yapıyoruz bu tüm konuları ele alacağız” dedi. HAKKARİ2-644.jpg

Bu haber toplam 3503 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim