• Hakkari14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Akbıyık'tan "Kütüphaneler Haftası" mesajı
29 Mart 2021 Pazartesi 09:21

Vali Akbıyık'tan "Kütüphaneler Haftası" mesajı

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Kütüphaneler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı....

Vali Akbıyık mesajında,"Toplumda okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap sevgisini artırmak ve kütüphanelerin gelişmesi için bilinç oluşturmak amacıyla ülkemizde her yıl mart ayının son haftası 'Kütüphaneler Haftası' olarak kutlanmaktadır.

Kütüphaneler, toplumun kültür ve medeniyet birikiminin en önemli hazinesidir. Bilim, kültür, sanat, edebiyat ve tarih gibi alanlarda bir milletin hafızasını oluşturan kütüphaneler, geçmişi geleceğe taşıyan en önemli yapılardır.
Bilgiye önem veren, bilgiyi üreten ve kullanan toplumların her zaman ekonomik, siyasal ve toplumsal yönden güçlü oldukları bilinmektedir. Dünyanın en iyi kütüphaneleri gelişmiş ülkelerde olması tesadüf değildir.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetişmesine ve şuurlu birey oluşumuna olan katkılarıyla kütüphaneler önemli sorumluluklar taşımaktadır. Geleceğimizin aydınlık yarınları olan çocuklarımıza en güzel tutkunun okuma alışkanlığı, en iyi dostun, arkadaşın ve yardımcının da kitaplar olduğunu benimsetelim.

İçinde bulunduğumuz bilgi çağında, bireysel ya da toplumsal olarak iyi, güzel ve başarılı bir yer edinmek istiyorsak okumak, düşünmek, eleştirmek ve en önemlisi bilim üretmek zorundayız. Bu anlamda nasıl ki eğitimin, bilimin, sanatın olmadığı bir dünya düşünemiyorsak, kitapların ve kütüphanelerin de olmadığı bir dünya düşünemeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta kütüphanecilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Kütüphaneler Haftası'nı kutluyor, bu hafta vesilesiyle ülkemizde ve ilimizde kitap okuma alışkanlığına, bilgiye ve öğrenmeye olan ilginin artmasını temenni ediyorum" dedi.

Bu haber toplam 1904 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim