• Hakkari19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Çelik, deprem hazırlık çalışmalarını inceledi
12 Haziran 2024 Çarşamba 15:11

Vali Çelik, deprem hazırlık çalışmalarını inceledi

Hakkari Valisi Belediye Başkan Vekili Ali Çelik ali Çelik, AFAD’ın depreme hazırlık çalışmalarını yerinde inceledi.

Vali Ali Çelik, AFAD Deprem Deposu'nu yerinde inceleyerek arama kurtarma çalışmalarının hızlandırılması yönünde istişarelerde bulundu. 1800 kişiden oluşacak olan arama kurtarma ekipleri için planlanan eğitimlerde, şu ana kadar 1131 personel eğitimlerini başarıyla tamamladı.  Vali Çelik, Diğer ekip üyelerinin de en kısa sürede eğitimlerini tamamlamaları gerektiğini vurguladı.

60 arama kurtarma Timi oluşturulacağı ve bu Timlerden 30'unun ihtiyaç duyduğu malzemelerin ( Benzinli Ağaç Kesme Motoru, Tilki Kuyruk Testere, Beton-Demir Kesme Makinası, Orta Boy Elektrikli Kırıcı Delici, Büyük Boy Elektrikli Kırıcı, Bolt Matkabı, Sedye, Teleskopik Merdiven, Holigan, Projektör, Uzatma Kablosu, Megafon, Baret, Baret Lambası, Dizlik Dirseklik Takımı, Telsiz ) satın alma sürecinin başladığı ve ilk etap malzemelerin tesliminin yapıldığı belirtilirken, Vali Ali Çelik, ekiplerin kullanacağı hayati öneme sahip ekipmanları da inceledi. İncelemeler sonucunda, AFAD İl Müdürü'ne çalışmaların hızlandırılması ve mevcut eksikliklerin ivedilikle giderilmesi yönünde talimat verildi.

 Vali Çelik, afet hazırlıklarının titizlikle yürütülmesi gerektiğine dikkat çekerek, ekiplerin her an göreve hazır olması için gereken tüm önlemlerin alınmasının önemini vurguladı. AFAD'ın gelecekteki olası depremlere karşı hazırlıklı olmasının, can kayıplarını en aza indirmede kritik bir rol oynayacağını da belirterek personele çalışmaları için teşekkür etti.

gpyuj5nxoaae7cv.jpggpyuj5kw4aebmna.jpggpyulogw8aagbfn.jpg

Bu haber toplam 599 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim