• Hakkari7 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yüksekova'da kayaklı koşu il birinciliği yarışması yapıldı
06 Ocak 2024 Cumartesi 20:35

Yüksekova'da kayaklı koşu il birinciliği yarışması yapıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kar yağışıyla birlikte başlayan kayak sezonu, Kayaklı Koşu İl Birinciliği Elemeleri'nin düzenlenmesiyle start aldı.

Kamışlı Köyü Kayak Merkezi, Yüksekova'ya 15 kilometre uzaklıkta bulunmakta olup, 2 bin 500 metrelik pistinde gerçekleştirilen Kayaklı Koşu İl Birinciliği Elemeleri ile dikkat çekti.

Toplamda 50 sporcunun 14 farklı kategoride yarıştığı bu elemelerde başarılı olan sporcular, Türkiye elemelerine katılma hakkı elde ettiler. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sami Keskin, derece elde eden sporcuların önce bölgesel yarışlarda mücadele edeceklerini, ardından ise Türkiye birinciliği ve uluslararası arenada temsil için çaba harcayacaklarını belirtti.

Kayaklı Koşu Antrenörü Şefik Yaşar, "Türkiye Kayak Federasyonu'nun 2024 faaliyet programında yer alan Kuzey Disiplini İl Birinciliği Yarışması, yaklaşık 50 sporcumuzun katılımıyla başladı.

17-20 Ocak tarihleri arasında Yüksekova'da düzenlenecek Türkiye elemelerinde sporcularımız performanslarını sergileyecekler. Umuyoruz ki başarılı sonuçlar elde edeceğiz. Yarışma sonuçlarına bağlı olarak belirlenecek kontenjanlar doğrultusunda derece alan sporcularımız, ilimizi Türkiye Birinciliği yarışmalarında temsil etme şansı bulacaklar" şeklinde konuştu.11-061.jpg3-20240106204704.jpg

Bu haber toplam 355 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim