• Hakkari14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
22 yıldır hissederek yaşıyor
29 Eylül 2018 Cumartesi 11:01

22 yıldır hissederek yaşıyor

25 yaşındayken bir hurdacıda patlayan cisimle her iki gözünü kaybeden Siirtli İdris Arca, yüzde yüz görme kaybına rağmen 22 yıl önce gördüğü Siirt'in tüm cadde ve sokaklarını hissederek bilebiliyor, kimsenin yardımı olmadan evine kadar gidip gelebiliyor.

Gözlerini kaybettiği ilk yıllar büyük bir ıstırap içinde geçen Arca, daha sonra babasını da kaybedince zor günler yaşadığını söyledi. Ancak özgüvenini yitirmeyen Arca, hayata hissederek tutunuyor, eski günleri aklına geldikçe duygulanıyor. Arca, hiç görmemesine rağmen Siirt'te hangi caddenin nereye çıktığını, hangi yolun evden çarşıya gittiğini biliyor.

 
 
 

"Engelli maaşım kesildi"

Üç ayda bir aldığı engelli maaşının kesildiği için mağdur olduğunu aktaran Arca, "1996 yılında uğradığım bir hurdacıda meydana gelen patlamada gözlerimi kaybettim. Aradan bir buçuk ay geçtiğinde gözlerimi kaybettiğimi anladım. Karanlığa kapıldım Allah devletimizden razı olsun bana engelli maaşı bağladılar. Ama şu an evimin yolunu bulabiliyorum, hissederek yaşıyorum. Evimin yolunu da 22 yıl önceki hatırladığım cadde ve sokakları takip ederek bulabiliyorum. Gözlerimi kaybettiğim yetmemiş gibi babamı kaybettik. O da yetmedi üç ayda bir aldığım engelli maaşımı kestiler. Gerçi şu ana kadar devlet engelli maaşı bağlıyordu, Allah devletimize zeval vermesin" dedi.

"İş istiyorum"

Aylık haneye gelen gelirden dolayı engelli maaşının kesildiğini aktaran Arca, "Üç ayda bir aldığım engelli maaşı kestiler. Borçlarım var piyasaya, bu borçları kapatma derdindeyim, kapatamıyorum. Yine Rabbim devletten razı olsun; bugüne kadar ödedi mağdur etmedi, ışık oldu. Borçlarımın kapatılması için bir iş istiyorum, yapabileceğim bir iş istiyorum, elimden her türlü iş gelir. Lütfen feryadıma birileri kulak versin" diye konuştu.

Siirt'te haftalık yayın yapan Siirt Birlik Gazetesinin sahibi Diya Yarayan, görme engelli Arca'nın gözlerini kaybetmeden önce çok iyi bir okuyucu olduğunu, her hafta gazeteye gelerek gündemi takip ettiğini söyledi. Yarayan, "Şimdi gazete manşetlerini biz kendisine okuyoruz" dedi. İHA

Bu haber toplam 3881 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim