• Hakkari9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Açık havada çiçekler içerisinde ders keyfi
03 Haziran 2017 Cumartesi 11:54

Açık havada çiçekler içerisinde ders keyfi

Ardahan’da baharın gelmesi ve havaların güzel olmasını fırsat bilen öğrenciler öğretmenleri ile birlikte ders çalışmalarını okul bahçesinde yaptılar.

Kış şartlarının çetin geçtiği Ardahan’da hava sıcaklığının artmasıyla birlikte öğretmenler, okul bahçesinde ders yaptırmaya başladı. Yalnızçam Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu 6. Sınıf öğrencileri sınıf öğretmenleri ile birlikte bu güzel havayı değerlendirmek için Türkçe dersinin konusu olan serbest okuma metni ’doğayı ağlatmayalım’ okul bahçesinde çiçeklerin içerisinde yaptılar.

Yalnızçam Fatih Sultan Mehmet İlkokulu 6-A sınıfı öğretmeni Hüseyin Biçer, açık havada ders keyfini öğrencilerine ilk yaşatan öğretmenlerden biri. Kış boyunca sınıflara sıkışan öğrencilerin yaşadığı bu sıkılganlığı baharın en güzel döneminde üzerlerinden atmasını ve aktif öğrenme için bunun bir noktada gerekli olduğunu aktaran sınıf öğretmeni Biçer, öğrencilerin bu havalarda sınıfta olması ve sürekli penceren dışarıyı seyretmesinin verimliliği düşürdüğünü anlattı.

Açık havada işlenen derslerde konuların daha iyi anlaşıldığına işaret eden Biçer, seçilecek mekanında önemli olduğunu vurguladı ve öğrencilerin bu sayede stres attıklarını ifade etti.

Öğrenciler ise, geride bırakılan soğuk havanın ardından güneşin sıcak yüzünün önünde ders işlemekten büyük keyif aldıklarını söyleyerek, "Memleketimiz olan Ardahan’da kış ayı uzun olduğundan sınıfta ders işlemek zorunda kalıyorduk.

Haziran ayında çiçekler ve yeşilliklerin içinde öğretmenimizden izin alarak dışarıda ders işlemek istedik. Konumuza da uygun Doğayı ağlatmayalım. Bu konuyu dışarıda işledik ve çok da güzel oldu." diye konuştular. İHA

Bu haber toplam 1012 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim