• Hakkari15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çaldıran’da ‘Renkli sınıflar renkli hayatlar’ projesi
11 Haziran 2017 Pazar 14:47

Çaldıran’da ‘Renkli sınıflar renkli hayatlar’ projesi

Van’ın Çaldıran ilçesinde kendilerine ‘Renkli Hayaller’ adını veren 8 öğretmen, yürüttükleri ‘Renkli sınıflar renkli hayatlar’ projesi kapsamında okulların tamirat, boya, badana ve duvar resimlerini yapıyor.

Anıttepe Ortaokulunda görev yapan öğretmenler, "Renkli sınıflar renkli hayatlar" projesi kapsamında sınıfların tamirat, boya, badana ve duvar resimlerini yaparak gelecek eğitim öğretim yılına hazırlıyorlar.

Kendi imkanlarıyla tüm masrafları karşılayan Renkli Hayaller ekibi, boş zamanlarını ve hafta sonlarını sınıfları boyayıp duvarlarına resimler çizerek geçiriyor.

Bu yaz sezonunda Kuskunkıran Mahallesi’nde bulunan ortaokuldaki kütüphanenin açılması çalışmalarını da yaptıklarını belirten bilişim teknolojileri öğretmeni Hatice Nur Uzunkol, "Çaldıran ilçesi küçük bir ilçemiz.

Buraya çalışmaya başladıktan sonra çok çocuklu ailelerin az bütçeyle geçinmeye çalışmaları, çocukların ders çalışacak ortama sahip olamamaları ilk olarak bizi kütüphane yapmaya teşvik etti. Kuskunkıran Ortaokulunda kütüphane yapımını kendi cebimizden karşılayarak başladık.

Gönlü büyük, koca yürekli öğretmen arkadaşlarımın destekleriyle çok büyük bir iş çıkardık. Yaptığımız kampanyalar sayesinde kütüphanemize Türkiye’nin her yerinden kitap yardımları yağdı.

Birkaç öğretmenin kendi çabalarıyla, kendi tasarımı, kendi işçiliğiyle ortaya çıkardığı bu eser gelip gören herkesi şaşırttı. Yapılan çalışmalarımızı görenler, ‘burası Çaldıran mı, bir köy okulu mu?’ şeklinde şaşırdılar. Bu bizim başlangıcımız oldu.

Verilen emeğe gösterilen saygı, yapılan teşvik edici yorumlar, çocukların gözlerindeki mutluluk, bizlerde başka okullardaki çocuklarımızı da neden mutlu etmeyelim düşüncesini doğurdu” dedi.

Çaldıran ilçesinin 60’ın üzerinde mahalleye sahip olduğunu da ifade eden Uzunkol, Renkli Hayaller ekibi olarak yeni projelerini ise görev yaptıkları Anıttepe Ortaokulunda başlattıklarını kaydetti. Uzunkol, “Kendi cebimizden karşıladığımız masraflarla sınıfları onarıp, boyuyor,

resimler yapıp rahat ve tatlı bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. Amacımız ekibimizle birlikte buna ihtiyacı olan başka okullara da giderek elimizden geldiğince oraları da güzelleştirmek, geleceğimiz olan çocuklarımızın daha güzel eğitimine katkı sunmaktır.

Anıttepe Ortaokulunda başladığımız çalışmalar şu an tüm hızıyla devam ediyor. Muhteşem bir ekibe sahibiz. Kadın öğretmenlerimiz, erkek öğretmenlerimizden farksız iş yapıyor. Bir sınıfı yaklaşık bir buçuk günde onarıp boyuyoruz.

Yorulsak da sonucunda aldığımız haz tüm yorgunluğumuzu yok ediyor. Umarım güzel ülkemin yüreği büyük insanlarından da buralardaki çocuklarımız için destekler gelir. Renkli Hayaller ekibinde görev yapan Tayyar Doğan, Hasan Türkan, Ahmet Bakırcı, Nesrin Maltuhan, Merve Öksüz, Nadir Bayram ve Koray Yalçın öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu. İHA

Bu haber toplam 1016 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim