• Hakkari20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Camiler Gül Suyu Kokuyor
24 Temmuz 2017 Pazartesi 13:28

Camiler Gül Suyu Kokuyor

Bitlis Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, kentteki tüm camileri düzenli olarak temizlerken, Cuma namazı öncesi de gül suyu sıkıyor.

Bitlisli vatandaşlarının temiz bir mekânda rahat ve huzurlu bir şekilde ibadetlerini gerçekleştirmelerine imkân sağlamak amacıyla Bitlis Belediyesi tarafından başlatılan cami ve mescitleri temizleme çalışmaları hızla devam ediyor.

Camileri ve mescitleri sürekli temizlemekle görevli Bitlis Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı cami temizleme ekibi, cuma günleri ise camilere gül suyu sıkıyor.

Cami temizliği için özel kurulan ekipler, ilk etapta halıları, kapı, cam, ahşap, minber, kitaplık gibi bölümlerin de temizliği titizlikle gerçekleştiriyor. Yapılan temizlik çalışmalarının ardından camilere gül suyu sıkılarak Bitlisli vatandaşlara gül kokulu camilerde ibadetlerini yapma fırsatı sağlıyor.

Bitlis’in merkez mahallelerinde başlayan ve tüm camilerde devam eden temizlik işlemleri, kent genelindeki tüm camilerde periyodik olarak gerçekleştirileceği belirtildi.

Kent sakinlerinin temiz ve hoş kokan bir ortamda ibadetlerini yapabilmesi için Cuma namazından önce camilere gül suyu sıkılacağını belirten Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, “Temizlik İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturduğumuz cami temizleme ekibimiz, manevi duyguların yoğunlaştığı camilerimizde, halkımızın ibadetlerini rahatça yapabilmesi için kent merkezi ve mahallerimizde bulunan tüm cami ve mescitlerin temizliğini yapıp, gül suyu sıkacaklar” dedi. İHA

Bu haber toplam 890 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim