• Hakkari15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cilo Sat Gölleri’nde Doğa Sporları Festivaline Davet
22 Haziran 2018 Cuma 18:13

Cilo Sat Gölleri’nde Doğa Sporları Festivaline Davet

Hakkari Cilo Buzul Sıra Dağları ve Buzul Gölleri turizme açılıyor. Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD) tarafından 29 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında Cilo Sat göllerinde 1. Doğa Sporları Festivali düzenlenecek.

HABER: SERDAR SEVİ-HALKIN SESİ GAZETESİ

Festivalde dağcılık, trekking (doğa yürüyüşü), kano, dağ bisikleti, yamaç paraşütü ve kampçılık alanlarında etkinlikler düzenlenecek. Festivalde doğa severlere yöresel yemek ikramı ve müzik ziyafeti verilecek.

CİSAD yetkilileri yaptıkları açıklama da Cilo buzul sıra dağları Türkiye’nin Alpleridir diyebiliriz. Cilo Dağlarının bakir kalmış eşsiz doğa güzelliklerini turizm kazandırmak istediklerini, bu kapsamda faaliyetler yürüttüklerini bu kapsamda bu yıl Cilo Sat Gölleri 1. Doğa Sporları Festivalini düzenlediklerini ve bundan sonra her yıl düzenli olarak gerçekleştirmek için çalışmalar yürüteceklerini belirttiler. Festivalin düzenlememesinde verdiği destekten dolayı Hakkari Valisi Sayın Cüneyt Orhan Toprak’a teşekkürlerini ileten CİSAD yetkilileri doğa severleri festivale beklediklerini belirttiler.

Türkiye Dağcılık Federasyonu başkanı Prof. Dr. Ersan Başar Cilo Buzul sıra dağlarının tanıtılması ve faaliyetlere açılmasını desteklemek amacıyla federasyon olarak aynı tarihlerde dağcılık faaliyeti gerçekleştireceklerini. Ciloların yüksek rakımlarında dağcı ve doğa severler ile bir arada mutlu anlar yaşayacağım için çok heyecanlı olduğunu belirtti.

Festival Katılım Başvurularını için son gün: 25 Haziran 2018 olup Başvurular: Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği, Cumhuriyet Caddesi İdem Market üstü Özdinç Apt. Kat: 2 Merkez / Hakkâri Tel-Whatsapp: 0 544 946 15 14

Dağcılık Federasyonu Etkinliği için son başvuru 22 Haziran 2018 olup bilgi için CİSAD yönetim kurulu üyesi ve Dağcılık Federasyonu il temsilcisi Naci Ertunç (0 530 346

icerik1-094.jpgicerik2-092.jpgicerik3-040.jpg

Bu haber toplam 1936 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim