• Hakkari20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gençlerden Ramazan ayına özel mini konser
31 Mayıs 2017 Çarşamba 15:17

Gençlerden Ramazan ayına özel mini konser

Hakkari’de bir grup üniversite öğrencisi Ramazan ayında vatandaşlara mini konserler verdi.

Halkın Sesi Gazetesi: Çetin Alpsar- Hakkari kent merkezinde yaşanan Ramazan ayı sevinci ve beraberinde gelen etkinliklere gün geçmiyorki bir yenisi eklenmesin. İftardan sahur vaktine kadar şehrin bütün sokakları insan seline dönüşürken, tek yönlü trafiğe kapatılan en işlek caddeleri ise çocuklu ailelerin yanı sıra kentteki diğer vatandaşların oturup sıcak sohbetler eşliğinde çaylarını yudumladıkları seyyar çay evleri ile dolup taşıyor.

Hergün farklı eğlencelerin yaşandığı kentte, Hakkari Üniversitesinde öğrenim gören bir grup öğrenci ise gece geç saatlere kadar cadde ve sokaklardaki vatandaşlara konser tadında türkü ve şarkılar seslendirerek, Ramazan ayını daha da renklendiriyorlar. Her akşam farklı bir sokakta halkla bütünleşen gençler, burada seslendirdikleri Kürtçe ve Türkçe parçalarla deyim yerindeyse dinleyenlerin kulaklarının pasını silip atıyorlar.

Ramazan ayının başlangıcından beri yöre halkına mini konserler veren öğrenciler, kısa sürede kent halkının gönlünde taht kurarak, renkli geçen Ramazan gecelerini adeta gökkuşağına çevirdiler. Gençlerin verdiği mini konserlere duyarsız kalmayan sokaktaki vatandaşlar ise bir yandan ellerine aldıkları bardaklardaki çayı yudumlarken, diğer yandan ise söylenen şarkılara hep birlikte eşlik ederek Ramazan ayı sevincini birlik ve beraberlik içinde yaşıyorlar.

Her akşam farklı bir sokak ve cadde de mini vatandaşlarla buluşup mini konser veren gençlerin dün geceki durağı Çevre Yolu Caddesiydi. Bir bankta oturup hünerlerini sergileyen gençler, odun ateşinde pişirilip ikram edilen çaylar eşiliğnde kısa sürede cadde esnafının yanı sıra sokaktan geçen bütün vatandaşların ilgi odağı oldu. Kendilerine gösterilen yoğun ilgiden bir hayli memnun oldukları gözlenen gençler,  bu yoğun ilgiye duyarsız kalmayarak seslerini daha da yükselterek coşkularını bütün cadde boyunca hissettirdiler.

 

 

Bu haber toplam 930 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim