• Hakkari20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gezi eylemlerinin 4’üncü yıl dönümünde Ali İsmail anıldı
03 Haziran 2017 Cumartesi 11:23

Gezi eylemlerinin 4’üncü yıl dönümünde Ali İsmail anıldı

Eskişehir’de Gezi eylemlerinin 4’üncü yılında, hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz dövüldüğü sokakta anıldı.

Eskişehir’de Gezi Parkı olayları sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz, saldırıya uğradığı fırının önünde ölümünün 4’üncü yılında anıldı. Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokak’ta gerçekleştirilen anma etkinliğine, Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz, annesi Emel Korkmaz ve ağabeyi Gürkan Korkmaz katıldı.

Oğlunun dövülerek öldürüldüğü sokağa ilk kez geldiğini söyleyen anne Emel Korkmaz göz yaşlarına hakim olamadı ve baba Şahap Korkmaz ile birlikte hayatını kaybeden oğullarının fotoğrafını tuttu. Birçok sendika ve kuruluşun yer aldığı anma etkinliğinde, çeşitli sloganlar atılarak Ali İsmail Korkmaz’ın unutulmadığı haykırıldı. 

Ardından topluluk adına basın açıklaması yapan TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Neşet Ayakanat, kendilerinin bu kente gelen Ali İsmail Korkmaz’a sahip çıkamadıklarını ifade ederek, “Bizler bu kentin aydınlık yüzlü insanları, bu kente büyük umutlarla gelmiş olana, Ali İsmail’e sahip çıkamadık üzgünüz.

Daha büyük üzüntümüz davasına da, bu kente sahip çıkamadık. O güne kadar birçok kritik davada bu şehir güvenli şehir olarak görülüp, davaları bu kente taşınırken, ne yazık ki Ali İsmail’in davasında bir anda güvensiz şehre dönüştürülüp, davası da bizlerden kaçırıldı ve tahmin ettiğimiz gibi faillerin suçları ispatlanmışken, aldıkları cezalar ne bizleri ne kamuoyunu ne de vicdanları tatmin etmemiştir. Onlara verilmiş sözlerimiz var, onların hayal ettiği ülkeyi oluşturana kadar bu uğurdaki mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

"Alimi çok özledim"

Daha sonra konuşma yapan anne Emel Korkmaz, "Ben daha ilk defa bu sokağa geliyorum. 4 yıl önce evladım burada katledildi. 4 yıldır sesini duyamıyorum kokusunu alamıyorum. Alimi çok özledim. Ona sahip çıktığınız için, unutmadığınız, unutturmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

"Burada vahşice darp edildi benim oğlum"

Ardından konuşma yapan baba Şahap Korkmaz, "Ali'şimizi unutmadığınız, yaşatmaya çalıştığınız için teşekkürler. Zaten Ali İsmail’in gerçekten ruhu aramızda yaşıyor. Biz oğlumuzun onuruyla yaşıyoruz. Onunla gurur duyuyoruz.

Burada vahşice darp edildi benim oğlum. Ben diyorum ki o zaman insanlık neredeydi, çevredeki evlat sahipleri neredeydi, hiç mi seslenmediler, hiç mi acı hissetmediler. Ben lanetliyorum oğlumu vuranlara ve onlara sahip çıkanlara da lanet ediyorum" diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından Korkmaz ailesi, evlatlarının fotoğraflarını yere bıraktıktan sonra anmaya katılan kişiler, Ali İsmail Korkmaz’ın fotoğrafının üzerine karanfil bıraktı. Daha sonra topluluk olaysız şekilde dağıldı. İHA

Bu haber toplam 908 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim