• Hakkari8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İzmir’den geldi, sınır köyüne kitaplık kurdu
06 Kasım 2017 Pazartesi 09:48

İzmir’den geldi, sınır köyüne kitaplık kurdu

Öğretmen eşinin tayini nedeniyle Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı bir köye yerleşen Müfit Demirkol, çocuklara kitap sevgisini aşılamak amacıyla meydandaki bir bakkalın önüne kitaplık kurdu.

Buradan kitap alan çocuklar, bunları okuduktan sonra kitaplığa bırakıp yenisini alabiliyor.

 

İzmir’den, Türkiye’nin Irak sınırında bulunan Beytüşşebap ilçesine bağlı Ayvalık köyüne bu yıl tayini çıkan öğretmen eşiyle gelen ve buraya yerleşen Müfit Demirkol, köy çocukları için kolları sıvadı.

Çocuklara kitap sevgisini aşılamak için köy meydanında bulunan bir bakkalın önüne kitaplık yapan Demirkol, daha sonra arkadaşlarını arayarak, kitap göndermelerini istedi. Gönderilen kitapları, kitaplığa yerleştiren Demirkol, köy çocuklarının yüzlerce kitaba ulaşmasını sağladı.

Buradan kitap alan çocuklar, bunları okuduktan sonra kitaplığa bırakıp yenisini alabiliyor.

“Kitap eksiğimiz var, destek bekliyoruz”

Eşinin tayini nedeniyle Ayvalık köyüne yerleştiklerini anlatan Demirkol,

“Burada kendi imkanlarımla bir kitaplık kurdum ve Ankara’da arkadaşlarımın kurduğu bir dernek üzerinden kitaplar getirdim. Burada herkese dağıtmayı amaç edindim. Evlerine götürüp okuduktan sonra tekrar getirip yerine bırakıyorlar.

Burada boş duracağıma böyle bir iş yapmak istedim. Dünyanın 5’te 3’ünü dolaştım, çok yerde çalıştım ama burası kadar güzel bir yer göremedim. Burası kadar sevecen, kadar saygılı, sevgi dolu bir yer göremedim. Avrupa’da göremediğim kadın erkek eşitliğini burada gördüm.

Okul çocukları geliyor burada kitapları alıp evlerine götürüp, okuyor. Okunan kitapları geri getirip yerlerine bırakıyorlar. Herkese çağrıda bulunuyorum kitap eksikliğimiz var. Gönderenlerden şimdiden Allah razı olsun” dedi.İHA

Bu haber toplam 937 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim