• Hakkari8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kendi ürettiklerini satarak çocuklarına bakıyor
05 Haziran 2017 Pazartesi 15:14

Kendi ürettiklerini satarak çocuklarına bakıyor

Van’ın Başkale ilçesinde 51 yaşındaki ev kadını Fehima Akkoyun, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk’ün kendisine aldığı 6 bin TL değerindeki dikiş nakış makinesiyle ürettiği giysileri satarak geçimini sağlıyor.

Yaz aylarında eşi inşaatta çalışan 4 çocuk annesi Fehima Akkoyun, kışın ise iş olmaması nedeniyle ailenin geçim konusunda zorlandığını ve bu yüzden eve katkı sağlamak için dikiş nakış işine başladı.

Ailesine katkı sağlamak için dikiş nakış ürünleri ve yünlü çocuk elbisesi dikmeye karar veren Fehima Akkoyun, Başkale Kaymakamlığa başvurdu.

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk ile görüşen Fehima Akkoyun, kendisine alınan makine ile ürettiği giysileri satarak, ailesine destek veriyor.

Çocuklarına ve eşine katkı sağlayan Akkoyun; “Başkale’de kadınlar çalışmıyor, ben bu durumdan rahatsız oldum. Eşim tek başına eve bakmakta zorlanıyordu.

Allah razı olsun bu durumu kaymakamımızla paylaştım, bana destek çıktı. Bana aldığı makine sayesinde yaptığım çocuk giysilerini satıyorum. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi. İHA

 

Bu haber toplam 1182 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim