• Hakkari12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Madımak’ta hayatını kaybedenler Başkent’te anıldı
02 Temmuz 2017 Pazar 22:24

Madımak’ta hayatını kaybedenler Başkent’te anıldı

Sivas’ta 1993 yılında Pir Sultan Abdal etkinliklerine gelenlerin konakladığı Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu hayatını kaybeden 33 aydın ve 2 otel görevlisi için Başkent’te anma etkinliği yapıldı.

Başkent’te Madımak’ta hayatını kaybedenler için Kolej Meydanı’nda anma etkinliği gerçekleştirildi. Kurtuluş ve Kızılay Güvenpark’ta toplanan siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve dernek üyeleri, anmanın yapılacağı Kolej Meydanı’na yürüdü.

Meydana gelen vatandaşlar, alan girişlerine konulan arama noktalarında polis ekipleri tarafından detaylı bir şekilde arandı. Özellikle kadınların çantalarında bulunan deodorant ve kozmetik eşyalar alana alınmadı.

Kolej Meydanı’na kurulan platformda, 1993 yılında Sivas’a Pir Sultan Abdal etkinliklerine gelenlerin konakladığı Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu yaşanan olayların 24. yıldönümünde hayatını kaybeden 33 aydın ve 2 otel görevlisi için konuşmalar yapıldı. Anma etkinliği boyunca alınan yoğun güvenlik önlemlerine bir polis helikopteri de havadan destek verdi. İHA

Bu haber toplam 891 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim