• Hakkari14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TRAFİK IŞIKLARINDAN YOKSUN BİR ŞEHİR
24 Ekim 2017 Salı 10:36

TRAFİK IŞIKLARINDAN YOKSUN BİR ŞEHİR

Yıl 2017 olmasına rağmen hala trafik ışıklarının olmadığı Hakkari şehir merkezinde trafiğin akışı sürücülerin insafına bırakılıyor.

Haber: Serdar Sevi-Halkın Sesi Gazetesi

Vatandaşın merak ettiği ise ''2017 Hakkari Dönüşüm Projesi'' kapsamında şehre modern bir görünüm kazandıracak olan trafik ışıklarının yapılıp yapılmayacağıdır.

Birkaç yıl önce Hastane Kavşağı ile Dağgöl Mahallesi Medeni Sancar Kavşağına takılan trafik ışıkları ise süs olarak kaldı.

Trafik ışıklarından yoksun Hakkari şehir merkezinde sürücüler Kırmızı Işık cezasının ne olduğunu bilmiyor. Belirli noktalara konan trafik ışıkları ise yıllardır bozuk ve onarılmıyor, süs olarak kalıyor. Bazı vatandaşlar Hakkari’nin trafik ışıklarına alışmadığını, bundan dolayı onarım yapılmadığını yorumlarını yaparken, bazıları ise her geçen gün araç sayısının artması üzerine caddelerin bu yükü kaldırmadığı, işlevsiz hale getirdiğini belirtiyorlar.

Necati Kılıç isimli sürücü: ‘’şehirde her geçen gün araç sayısının arttığını, daracık yolların ise bu yükü kaldırmadığını belirtti. Kılıç; bir süre önce 2 ayrı caddeye konulan trafik ışıklarına kısa sürede alışmıştık. Ancak son dönemlerde inanılmaz derecede araç artışı oldu ve konulan trafik ışıkları bozuldu. Bir daha onarılmadı. Daracık sokaklarda trafik ışıklarına uymak neredeyse imkansız hale gelmişti. Bence bu trafik ışıkları tekrar faaliyete geçirilmeli şehre modern bir görünüm kazandırılmalıdır’’şeklinde konuştu.

Özelikle okulların bulunduğu ana caddelerdeki trafik ışıklarının olmayışı olası tehlikelere davetiye çıkarıyor.  öğrencileri okula giden veliler ise özellikle okulların bulunduğu yerlere trafik ışıklarının koyulması zorunlu olduğunu belirtti. 

Bu haber toplam 1090 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim