• Hakkari21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üniversite öğrencisi berberlik yaparak okuyor
04 Kasım 2017 Cumartesi 13:08

Üniversite öğrencisi berberlik yaparak okuyor

Ağrı’da okuyan Şanlıurfalı üniversite öğrencisi okul masraflarını çıkarmak için gündüz saatlerinde babadan kalma berberlik mesleğini yaparken, geceleri ise eğitimine devam ediyor.

İbrahim Çeçen Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Antrenörlük Eğitimi Bölümü 2. öğretim 1. sınıf öğrencisi Umut Bozkurt, harç parası ve okul masrafını karşılamak için berberlik yaparak eğitimini sürdürüyor.

Bozkurt, memleketi olan Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde babasının yanında öğrendiği berberlik mesleğini üniversiteyi kazandığı Ağrı’da devam ettiriyor. Okumayı çok sevdiğini ve maddi imkansızlıklar nedeniyle çalışmak zorunda kaldığını belirten Bozkurt, işini severek yaptığını söyledi.

Zaman zaman arkadaşlarını da tıraş ettiğini ifade eden Bozkurt, "Şanlıurfa Viranşehirliyim. BESYO’da okuyorum, akşamları da üniversiteye gittiğim için gündüz vakitlerinde ek olarak da kuaförde çalışıyorum. Bu işi çocukluğumdan bu yana, babamın, ağabeyimin ve dayımın yanında çalışarak öğrendim.

12 yıldır devam ettiriyorum ve Ağrı’da da çalışıyorum. Memleketimde de sürekli berberlik yapıyorum, çünkü mesleğim benim, başka mesleğim olmadığı için bu işi yapıyorum" dedi.

"Haftanın her günü hemen hemen bir arkadaşımı tıraş ediyorum"

Ağrı’ya ilk geldiğinde çarşı merkezinde gezerken tesadüfen iş bulduğunu vurgulayan Bozkurt, "Ben çarşıdan eve doğru gidiyordum, sağa baktım camda ‘kalfa aranıyor’ yazısını gördüm. İçeri girdiğimde Melih ağabey ile görüştüm. ’Bana ağabeylik yapar mısın?’ dedim.

Gerçekten de çok iyiler, Allah hepsinden razı olsun. Beni işe aldı. Yaklaşık olarak bir aydır çalışıyorum. Sabahları saat 08.00’de iş yerine geliyorum. Saat 15.00’te işten ayrılıyorum. Saat 17.00’de üniversitedeki derslere yetişiyorum, saat 20.00’de evde oluyorum.

Her gün bu şekilde çalışıyorum. Bu arada vizeler başladı, vizelere de çalışacağız. O yüzden bayağı zorlu bir süreç, hem okul hem berberlik çok zor oluyor. Zaten berberliği yapan bilir. Öğrenci arkadaşlarım da benim berberlik yaptığımı biliyorlar. Haftanın her günü hemen hemen bir arkadaşımı tıraş ediyorum.

Bugün de tıraş ettim, sağ olsunlar yardımcı oluyorlar. Zaten hepsinin başımın gözümün üstünde yeri var" ifadelerini kullandı. İHA

Bu haber toplam 885 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim