• Hakkari21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YÜKSELEN BORSA KUYUMCULARI OLUMSUZ ETKİLİYOR.
19 Ekim 2017 Perşembe 14:29

YÜKSELEN BORSA KUYUMCULARI OLUMSUZ ETKİLİYOR.

Türkiye’de doların hızlı yükselişi diğer sektörleri olduğu gibi kuyumculuk sektörünü de vurdu. Doların yükselişi Türk lirası bazında altının fiyatını da yükseltti.

Haber: Serdar Sevi-Halkın Sesi Gazetesi

Yatırım amaçlı ve özel günlerde hediye olarak tercih edilen altının bu yılda yükselişinin devam ettiğini, yılbaşından bu yana yüzde 22 oranında arttı. Altın her zaman en güvenilir liman ve yatırım enstrümanı olarak görülüyor.

Altın fiyatlarındaki artış her geçen gün artarak devam ediyor. Ortadoğuda yaşanan gelişmeler ve Amerikayla meydana gelen vize krizi, doların artması gibi nedenler altın piyasasının yükselmesine sebep oldu. Her gün yükselen altın fiyatları yatırımcısına kazandırmaya devam ederken bu durum kuyumcuları ise zor durumda bırakıyor.

Altında yaşanan artışın kuyumcu esnafı başta olmak üzere altın sektörü ile uğraşan bir çok esnafı olumsuz etkiliyor.

Hakkari merkezde kuyumculuk yapan esnaf Süleyman Kanat; 2017’nin son aylarında altın fiyatlarında 5-6 TL’lik bir artışın yaşandığını söyledi. Kanat ayrıca: ‘’ piyasalardaki beklenti altın fiyatlarının daha da artacağı yönünde. Bu durum kuyumcu esnafına olumlu yansımıyor. Biz bu işte aradaki alım satımdan geçimimizi idame ettiriyoruz. Biz ekonomiye göre hareket ettiğimiz için işlerimizin iyi olması toplumun refah seviyesine bağlıdır. 

Bu haber toplam 3157 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim