• Hakkari7 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çatı Ustalarının Zorlu Yaşamı
11 Ekim 2018 Perşembe 12:46

Çatı Ustalarının Zorlu Yaşamı

Hakkari’de inşaat işçileri, aile geçimini sağlamak için olumsuz hava şartlarına rağmen, zorlu mesaide çalışmalarını yürütüyor.

HABER: SERDAR SEVİ-HALKIN SESİ GAZETESİ

Kentte yapımı süren inşaatlarda kum eleyip harç yapan, briketten duvar ören, çatı katına sırtlarında briket taşıyan, güneşin kavurucu sıcaklığı karşısında ise saatler süren kalıp çakma ve demir bağlama işlemini gerçekleştiren işçiler, zor ve yorucu çalışma koşullarına rağmen, çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

Sabah saat 08.00 sıralarında ustaları tarafından kabala alınan inşaatlarda, günlük yevmiye ile çalışmaya başlayan işçiler, akşam saat 18.00 sıralarında paydos ederek, dinlenmeye çekiliyor.

İş bulamadığı için inşaatlarda çalışmak zorunda kalan ilhan Kara isimli çatı ustası çatı yapımı çok tehlikeli bir iş olmasına rağmen çocuklarına bakmak için çalışmak zorunda kaldığını ifade ediyor. Kara: ’’ Elimde bir meslek olmadığı için mecburen inşaata çalışmak zorunda kaldım. Bu mecburiyetten dolayı da inşaattan bir türlü kurtulamadım. Kurtulma şansımda her hal yok. Böyle giderse ölene kadar inşaatta çalışacağım.’’ İfadelerini kullandı.

"İnşaatta çalışmak hem zor hem de çok riskli"

Çatıda çalışırken beline ip bağlayıp çalıştığını ifade eden Ercan Yalçın isimli çatı ustası ise: ‘’ inşaatta özellikle de çatı yapımında çalışmak çok risklidir. Dikkatli olmazsanız her an düşebilirsiniz. O yüzden ben belime ip bağlayıp çalışıyorum.’’ İfadelerini kullandı.

ic1-037.jpgic2-039.jpgic3-020.jpgic4-006.jpg

 

 

Bu haber toplam 3671 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim