• Hakkari6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çobanlık yaparken üniversiteye hazırlanan Musa diş hekimliğini kazandı
15 Eylül 2018 Cumartesi 10:46

Çobanlık yaparken üniversiteye hazırlanan Musa diş hekimliğini kazandı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde hem çobanlık yapıp hem de üniversiteye hazırlanan Musa Keçikıran, girdiği üniversite sınavında büyük başarı elde ederek Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Bölümünü kazandı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Arapoğlu kırsal mahallesinde yaşayan Musa Keçikıran, aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla çobanlık yaparken test çözerek üniversiteye hazırlandı. Zaman buldukça Siverek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ücretsiz açtığı kursa katılan başarılı öğrenci, hayalindeki diş hekimliği bölümünü kazandı. Siverek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Kışlar ile kurs hocaları, başarılı öğrenciyi yaşadığı köyde ziyaret ederek, tebrik etti. 

Diş hekimliğini kazanmanın hedeflerinden biri olduğunu söyleyen Musa Keçikıran, “Zorluklar içinde Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Bölümünü kazandım. Tabii bizim baba mesleğimiz çobanlık olduğu için ben de aileme yardımcı olmak için çobanlık yapıyordum. Koyunların yanında ders çalışıyordum, testte çalışıyordum. Zaman buldukça da Halk Eğitimin açtığı ücretsiz kurslara katıldım, oarda kendimi geliştiriyordum ve Allah'ın izniyle başardım” dedi. İHA

Bu haber toplam 1606 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim