• Hakkari18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çukurca’nın Taş Evleri Restore Ediliyor
15 Ağustos 2018 Çarşamba 11:28

Çukurca’nın Taş Evleri Restore Ediliyor

Hakkari’nin Çukurca ilçesine bulunan tarihi taş evleri restore edilip turizme kazandırılıyor.

HABER: SERDAR SEVİ-HALKIN SESİ GAZETESİ

Çukurca Belediyesi, Çukurca’da bulunan tarihi taş evlerin restore edilip yeni bir yaşam merkezi yapılması için kolları sıvadı.

Geçen yıl İl Kütür Müdürlüğü tarafından birinci derece sit alanı olarak tescillenen ve sivil mimarinin en güzel örneklerinden biri olma özelliğini taşıyan tarihi taş evler restore edilecek ve bu evlerde belediye hizmet binasının yanı sıra; kafe, restoran, sosyal donatı alanları ve butik oteller inşa edilecek.

İlk etapta Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Tarihi taş evlerin beş tanesi restore edilmesi planlanıyor. Önümüzdeki yıllarda da kalan evler restore edilip turizme kazandırılacak.

Çukurca’nın tarihi taş evleri ile ilgili bilgi veren Çukurca yöre halkı ise taş evlerin Çukurca’da hüküm süren Kale Beylerini ortadan kaldıran Piroz Beyin eseri olduğunu ve dünyada bilinen ilk kat mülkiyetli yapılar olduğunu söyledi. Bu evlerin eski dönemlerde yaşam merkezi olduklarını ifade eden Yöre halkı; tarih taş evlerde tandırların dahi olduğunu ve bu yapılan hepsi bilek gücü ile yapıldığını ifade ettiler.

Çukurca’nın çehresini değiştirecek olan bu tarihi taş evlerin restore edilme çalışmalarında büyük emeği olan Çukurca Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Temel Ayca’ya yöre halkı tarafından teşekkür edilerek memnuniyetlerini ifade ettiler.

ic1-010.jpgic2-013.jpg

 

Bu haber toplam 979 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim