• Hakkari16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GOLAZÜRYAN GÖLETİ, YOK OLMA  TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA
04 Eylül 2018 Salı 11:00

GOLAZÜRYAN GÖLETİ, YOK OLMA TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA

Hakkari Merkez Merzan Mahallesi’nde bulunan Golazüryan Göleti’ne sahip çıkalım.

HABER: EMRAH KESKİN-HALKIN SESİ GAZETESİ

Merzan Mahallesi’nde bulunan ve doğal bir yapıya sahip olan, Golazüryan göleti içerisine ve çevresine çöp, katı atık, kül ve moloz yığınlarının dökülmesi sonucu, oluşan doğa tahribatının önlenmesi için başta Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nü ve  Belediye Başkanlığı’nı, bu alanın tekrar eski haline dönüştürülmesi  için yetkilileri harekete geçmeye çağırıyoruz.

Kent merkezinin  tek göleti olan ve bir zamanlar, yöre halkının tedavi amaçlı sülük topladığı  gölet, her geçen gün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Göletin etrafına daha önce, toprak hafriyat ve çöplerin atıldığını dile getiren mahalle sakinleri, bir an önce göletin çevresinin temizlenmesini arzuluyorlar. Zira bir zamanlar birçok yerli ve yabancı turist buraya gelerek burada tedavi amaçlı sülükleri toplayıp beraberinde götürüyorlardı.  Burada Sümbül Dağı, Hakkari kent merkezi ve birçok yer, daha güzel görünmektedir. Yani burası muhteşem bir manzaraya ev sahipliği yapmaktadır. Ancak kısa bir süre önce buraya atılan hafriyat ve çöpler bu güzelim manzaraya gölge düşürdü.

Gölet her geçen gün kurumaktadır. Göletin kirletilmeye başlandığı ilk günlerden itibaren göletin bu içler acısı durumu,  basında geniş yer almıştı. Biz de gazetemiz  aracılığıyla başta Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü’nü  ve Belediye Başkanlığı’nı  bu konuda gerekli çalışmaların yapılmasının önemini  dile getirmek istiyoruz. Buraya atılan hafriyat, kül, moloz ve çöplerin, iş makinaları tarafından temizlenmesi, hem İlimizin görüntü kirliliğinin oluşmaması, hem de bu bölgenin insan sağlığı için, daha verimli bir hale getirilmesi açısından önem arz etmektedir.

Göletin etrafının ve içerisinin temizlenmesinin ardından, alanın çevresine, bisiklet ve yürüyüş yolu ya da doğal park alanı gibi bir proje çalışması yapılması, mahallenin estetik bir görünüm kazanması açısından gereklidir. Zaten yeterince nefes almayan şehir merkezi için de böylelikle nefes alınacak bir alan haline getirilmiş olacak. Buna benzer projeler yapılmasını arzuluyoruz.

Daha önce bir girişim yapıldı ve çalışmalar sonlandırılmıştı. Burada ağaçlandırma yapılsın. Doğal parka dönüştürülecek bu alanda  kamelyaların yanı sıra, çocuklar için oyun parkları ve süs havuzları da yapılabilir.

ic1-016.jpgic2-020.jpgic3-009.jpgic4-003.jpg

Bu haber toplam 1482 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim