• Hakkari18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari Üniversitesinde Çanakkale Şehitlerini Anma Programı Düzenlendi
20 Mart 2019 Çarşamba 15:49

Hakkari Üniversitesinde Çanakkale Şehitlerini Anma Programı Düzenlendi

Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi,18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü etkinlikleri kapsamında “Çanakkale Şehitlerini Anma” programı düzenledi.

HABER: SERDAR SEVİ-HALKIN SESİ GAZETESİ

Hakkari Üniversitesi Konferans salonunda düzenlenen Çanakkale Şehitlerini Anma programına; Hakkari Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Pakiş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Çiçek, Hakkari Üniversitesi Genel Sekreteri Kerim Akar, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Saim Gündoğan ile Hakkari Üniversitesi akademik ve idari personelinin yanı sıra Hakkari Üniversitesi öğrencileri katıldı.

 

Hakkari Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Saim Gündoğan ve Öğr. Gör. Elif Öztürk’ün koordinatörlüğünde gerçekleşen anma programı; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Çiçek’in açılış konuşması ile devam etti.

 

Şehitlik mertebesinin dinimizde Peygamberlikten sonra gelen en üstün makam olduğunu belirten İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Çiçek konuşmasına şu şekilde devam etti: “Çanakkale savaşında, ülkemizin her bölgesinden tek yürek olup omuz omuza vatanı için savaşan 252 bin askerimizi şehit verdik. İman paydasında ve memleketi düşman istilasından koruma hedefinde birleşen aralarında etnik, bölgesel ve dini farklılıkları ayrımcılık ve ötekileştirme sebebi olarak görmeyen vatanı uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi sonsuz saygı ve minnetle anıyorum.” diyerek sözlerine son verdi.

 

Program; “Çanakkale 1915” film gösterisinin ardından duygu dolu anlar yaşandı. Film gösteriminin ardından Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş:”Cenab-ı Allah birliğimizi, beraberliğimizi ve bütünlüğümüzü daim eylesin. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. yılında vatanımız ve milletimiz uğruna canını seve seve feda eden tüm kahramanlarımızı sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” diyerek sözlerine son verdi.

ic1-091.jpgic2-095.jpgic3-064.jpg

Bu haber toplam 1341 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim