• Hakkari13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’de Başıboş Gezen İnek Sorunu
20 Haziran 2018 Çarşamba 12:03

Hakkari’de Başıboş Gezen İnek Sorunu

Hakkari'de havaların ısınmasıyla başıboş gezen hayvanlar, yolları yine işgal ederek trafiğin aksamasına ve çevre kirliğine sebep oluyor.

HABER: SERDAR SEVİ-HALKIN SESİ GAZETESİ

Hakkari'nin en işlek caddelerinden biri olan Sanayi Caddesi, Merzan Futbol Sahası'nın yakınındaki caddeyi işgal eden başıboş inekler tepkilere neden oldu.

Hakkari caddelerine inen başıboş hayvanlar, trafiğin aksamasına, çevrede kötü bir görünüm oluşmasına ve kirliliğe sebep oluyor.

Yiyecek bir şey bulamayan inekler, şehir merkezindeki çöplüklerdeki poşetleri sağa sola sallayarak yırtıyor ve atıkları etrafa savurarak çevre kirliliğine de sebep oluyor.

Yaşanan durumdan şikayetçi olan duyarlı vatandaşlar, ortaya çıkan görüntülerin şehir görüntüsüne yakışmadığını ifade ettiler. Vatandaşlar, “Bu görüntüler içimizi parçalıyor. Bir türlü bu görüntülere neden olan hayvan sahiplerine çare bulunamadı.'2 ifadelerini kullandılar.

Yıllardır Hakkari'de başıboş inek sorunun olduğunu ifade eden vatandaşlar: ‘’ Bu başıboş hayvanlara bir çözüm getirilmelidir. Gerekirse sahipleri belirlenip gereken uyarılar yapılmalıdır. Modern bir şehirde rastlanılması imkansız görüntülerdir. Başka şehirlerde büyükbaş hayvanlar çiftlik gibi yerlerde yetiştirilir. Aç bırakılan hayvanlar yiyecek bulmak için çöp toplama noktalarına gidiyor. Başta zabıta ekipleri olmak üzere yetkillieri bir an önce bu soruna kalıcı bir çözüm bulmalarını istiyoruz. şeklinde konuştular. 

icerik1-091.jpgicerik2-089.jpgicerik3-038.jpgicrik4.jpg

Bu haber toplam 1194 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İHALE İLANLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hakkari Halkın Sesi Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim